Lördag, lalala, fina fina lördag

Det blåser utanför, rätt jävligt faktiskt. Hade hoppats på fint väder men ack där drog någon mig i snoken och slog mig med käppen över fingrarna. Ack ack, gör mig ingenting, ingenting alls. Jag mår bra ändå, jag är rätt glad ändå. Min dag har inte varit så lång, ack nej, den har varit rätt fin. Sova länga, sova mycket, jag gillar att sova. Vakna vid nio, må dåligt, inte somna om, ack ack ack. Somnar igen, vaknar igen vid tolv. Ringer Simon, går till Systemet och tjackar BiB-vin. Följer med Frida och tittar på krokusar. Blomnamn finner jag rogivande, påskliljor och krokus. Krokus är en favorit, visst låter det fint, Krokus, suger lite på namnet. Nynnar en liten Krokus-hymn för mig själv. Frida köpte till mina stora besvikelse ingen krokus. Jag kan ingenting om blommor, kanske borde lära mig. Som en vidare studie av det anala vetandet. Blommor kanske blir hippt någon gång, vad vet jag, jag vet inte mycket. Vi var på ica, jag var hungrig, det var Frida med. Jag ville ha hela affären, i min mage, ack så fet jag hade blivit. Får jag bestämma ska jag äta ihjäl mig, bli så tjock så att magen exploderar (tänk Monty Python-sketchen). Simon ska sno en Porsche, råna en bank och köra Essinge-leden med poliserna hack-i-häl samtidigt som han skjuter mot poliserna med karbinen bakom sig. Sen ska poliserna skjuta ihjäl Simon, så ska han dö. Han är en Hollywood-film, jag en Monty Python-sketch. Ska vi dra några förhastade slutsatser av den här kunskapen? Nej, vi låter det förbli så, kanske något att debattera ikväll. Vi ska laga mat ikväll. Vi får en tredje part idag var tanken. En vegetarian, jag och Simon kan inget om sådan mat, men vi är öppna för sånt. Inte för mycket sallad bara, ni vet att jag får dåligt samvete då. Men vi har en BiB, då kan vi bli småfulla, småfull är lagom, jag gillar småfull. Jossan gillar dyngrak, jag gillar småfull, ska vi dra några förhastade slutsatser av den kunskapen? Nej, men vi kan ta upp ämnet för debatt ikväll. Middagsdebatter är roliga, kommer man inte överens kan man ha matkrig, men då blir det smutsigt. Jag gillar inte att städa så mycket. Bara dammsuga, dammsuga är nästan lika rogivande som krokus. Jag har en rätt liten dammsugare, den är inte så bra heller. Jag dammsög igår, för att jag var tråkig.

Lite DN kanske jag borde skriva om idag. DN är roligt, idag var det utrikessidorna som gav mig mest tillfredsställelse. Jag läste varenda artikel. Funderar mest över Mugabe. Simon gillade Mugabe när han var två år, sen gick det åt helvete, jag tror inte Simon gillar Mugabe så mycket länge. Ikväll ska vi diskutera Mugabe. Jag har svårt för maktgalna män, Mugabe är en maktgalen man. Tycker synd om alla Zimbabwianer (heter det så?) som tvingas dras med den där Mugabe. Naiv vill jag vara och hoppas han förlorar valet. Det gör han förstås inte, han är bra på tricks den där Mugabe. Han behöver inget folkligt stöd, han bryr sig inte om folket. Han är inte folkets man, han är sin egen man. Det enda som kan rädda Zimbabwe är en hjärtattack säger min spåkula. Fortsatt om Kina/Tibet likaså. Där håller kineserna att vändas emot Tibetanera. Dalai vill prata, kineserna stoppar huvudet i sanden. Jag tror Kina är en struts, från och med nu heter Kina "Strutslandet". Långt reportage om brittiska pubar som tvingas lägga ner. Synd där, jag romantiserar alltid över brittiska pubar. Hoppas det inte går helt åt helvete, det tror jag inte heller. Kulturen var det böcker, böcker, böcker och en lustans lakej. Mest spännande verkade boken om Pablo Escobar. Roligt att det görs fler filmer om denne man, jag gillar knarkbaron-filmer. "Scarface" gillar jag och nu sätter Oliver Stone tänderna i Escobar, något att se fram emot då. Lång intervju med Johan Kinde av en af Geijerstam. Har Agnes slutat på Rodeo eller är det bara något tillfälligt. Har läst två långa intervjuer på DN Kultur av denne Agnes de senaste dagarna. Kinde är Riche, försöker han påstå själv i alla fall. Om tjugo år är det antagligen bäst att installera en droppställning vid baren så han fortfarande kan gå dit.

Nog orerat idag, fortsatt liv, disk, dusch och mat, mat i stora lass. Sen blir det alkoholen, hejdå

Halvfull och glad

En tråkig dag fick ändå ett bra och trevligt slut. Efter att ha suttit hemma i fyra timmar var jag en sväng på stan på jakt efter ett par byxor jag inte hittade. Kom hem, lite besviken. Tittade på amerikanska humorserier på tv:n (läs Scrubs och 2 and half men) plus lite hockey. Lagade till mig en sämre studentmåltid och livet var väl mindre tillfredställande. Lite telefonerande och sen kom Jossan och då blev det liv igen. Gud så skönt att träffa en livs levande människa igen. Efter en sväng ner på Götgatan och tillbaka landade vi till slut nere på Snottys nere på Skånegatan. Där drack vi öl, trängdes med människor (bland annat chefredaktören för Rodeo), blev vänner med bartendern och hade det trevligt. Utanför blev jag vän med en misstänkt alkolist vid namn Lill-Björn och ett annat fyllo vid namn "Stoffe" (Tänk "Dom kallar oss mods"). Vår vän bartendern bjöd oss på ett paket upphittade cigaretter som vi kedjerökte upp. Sen hängde vi på Medis och Jossan mötte uppe en bekant samtidigt som jag gick hem. Spännande och se vilken enorm skillnad en timme gör här nere på Söder. Nu vid halv tre ner jag gick hem var det liv och rörelse. Framåt fyra-snoken när jag brukar vingla hem från Ace brukar det vara snudd på dött här. Men så är det väl, bara at acceptera. Nu ska jag ner och röka någon bjudcigg och sen sova. Imorgon är det matlagning, vin och sällskap.
 
Godnat

DN vs. SvD, del 2

Ja, fredagsunderhållning står på menyn och jag kör en re-match med DN mot SvD. För att klargöra lite nogrannare vilka kategorier som bedöms kommer listan på vad som bedöms:

Huvudledare
Signerade ledare
Debatt (Brännpunkt i SvD)
Nöjeskrönikan
Serierna (Rocky vs Stockholmsnatt)

Bedömningen sker enligt mina egna kriterier, inget som ifrågasätt, allt glasklart så då kör vi!

Rond 1, huvudledare:
Idag väljer båda tidningarna att egna sina ledarsidor åt gårdagens inlägg i DN Debatt där Alliansen går i säng med Mp i et förslag om arbetskraftsinvandring från hela världen. I DN fokuseras det på att miljöpartiet agerar som en lone wolf, joinar alliansen när det behövs och sammansvärjer sig med S och V när det lutar åt det hållet. SvD verkar en aningen nöjdare md det hela och ger en känga åt Arbetsförmedlingen, Sossarna och verkar rätt nöjda med det hela.
Resultat: Svårbedömd kategori, men eftersom DN startat hela fadderullan drar de hem en mycket knapp seger, 1-0

Rond 2, signerade ledare.
Jahapp, DN frångår sitt vanliga format med tre signerade ledare till två idag. Dels får Peter Wolodarski utrymme att sjunga marknadshyrornas lov i Stockholm, en åsikt jag delsvis kan hålla med om. Men roligast är att min storebror körde exakt samma utläggning för mig i augusti förra året. Jag undrar, är min storebror Peter Wolodarski. I den andra ledaren ägnar sig Pernilla Ström åt att attackera folk som självmant sjukskriver sig för att de inte "orkar" arbeta utan hellre förlitar sig på skyddsnäten vi svenskar har. En spännande ledare, lite väl generaliserad ibland men poängen är tagen. I Svenskan tillåts Gudmundson härja fritt idag och skiter ur sig två, TVÅ, kolumner. I den första är det den galne Holländaren som gjort en film om muslimsk ondska. Förstod aldrig riktigt vad han ville med sin ledare. Han poängterar att alla är livrädda för att kritisera muslimer men i samma mening lyckas säga att Wilders är en dåre, vad ska jag tro? I sin andra ledare sågas det sossar, note taken. Han lyckas visa att S agerar annorlunda i opposition angående Kina.
Resultat: Fortsatt jämt, men jag väljer att ge Gudmundson vinsten. Notera att det är Gudmundson som får poängen, han drar hela lasset själv, ingen uppbackning. Kan det vara en ny storstjärna på uppgång. Till Wolodarski/Storebror, bra grej men det räcker inte hela vägen med sådan gammal skåpmat. 1-1

Rond 3, debatt
Jag slår upp DN Debatt och möts av att någon stolle från Kd har skrivit något om fastighetsskatter. När jag läser det börjar skägget växa inåt och jag vänder blad. Brännpunkt vet jag inte vad. Mest en massa repliker, inget nytt blod i debatten där heller. Några sjöfarare skriver om havet, två andra diskuterar Björklund.
Resultat: Oavgjort, på grund av för dålig kvalité. Fortfarande 1-1

Rond 4, nöjeskrönika
Idag går matchen mellan den ständige krigaren Lokko mot Karolina Ramqvist. Ramqvist skriver en krönika om en amerikan som livnär sig på att recensera parfymer. Ett spännande ämne, känns nytt, annorlunda och det där med smalt och analt vetande får nytt liv. Bra grej det. Lokko svarar med att skriva om Minghellas bortgång och det blir aldrig riktigt spännande. Varken roligt eller nydanande där.
Resultat: Parfymrecensenten vinner alla gånger över en brittisk filmregissör. 2-1

Rond 5, serier
Idag var Rocky väldigt svag, förstod inte riktigt meningen med det hela. En klar besvikelse för min del. Nästan så att kaffet inte ville ner, min dag blev inte lika bra som den kunde ha blivit. Stockholmsnatt gör dock ingen besviken idag. Där diskuteras det huruvida man ska gå på Colin Nutley-film och hånskratta eller ej. Slutklämmen blir att vill man reta etablissemanget så ska man gå på "Kingkong-pungen" och hånskratta istället. Bra grej om svensk filmindustri, poängen satt där den skulle.
Resultat: Knockoutseger till Natten idag. 2-2

Slutord: Jaha, då ser vi att det blev oavgjort idag, spännande värre. Ett oerhört drama som utspelade sig. Till motsats från fotbollen blir det ingen straffsparksläggning i tidningsmatchen. Nästa fredag hoppas vi på en ny omgång, visst gör vi?

Modsen

Har haft en rätt trist afton för mig själv. Fick ett ryck och drog hem "Dom kallar oss mods" och kikade igenom den. Det var en bra film, nu är snart den andra filmen, "Ett anständigt liv" hemma, funderar om jag ska se den nu eller om jag ska vänta med den tills imorgon. Tänkte försöka dra igenom hela triologin innan helgen är över så jag kultiverar mig på något sätt ändå. Nej, nu ska jag nog försöka sova. Ledig imorgon igen, sova länge, ta det lugnt och allt det där. Gott så, gott så...

Nu är jag uttråkad

1. Vilken svordom använder du mest?
Fan eller jävla
2. Äger du en iPod?
Den blev snodd
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Alldeles för tidigt
4. Hur många resväskor äger du? 
En
5. Använder du flip-floppar?
På stranden eller vid lantstället
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA
7. Skulle du hellre ta bilder än vara med på bild?
Jag tar bilderna
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Ping-pongkingen
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
En vän, gärna med bil
10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En lägenheten
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja.
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Räknas alkohol?
13. Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
CD? Året är faktiskt 2008
14. Vilket är världens bästa band just nu?
Band, säger Håkan
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall vad?
Tror jag inte
16. När var senast någon stötte på dig?
Igår
17. Vad åt du till middag senast?
Pizza
18. Använder du huvtröjor?
Jag bor inte i förorten
19. Kan du vissla?
Jovars
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Olivia
21. Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Spegelhus
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det hoppas jag
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
08.
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja, hade inte bättre vetskap då
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Två våningar kanske
26. Hur många syskon har du?
Tre bröder
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Beror hur väl på jag känner människan
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen
29. Äger du några popband t-shirts?
Inte som jag använder
30. När flög du senast?
Hem från Luleå för en månad sen
31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
2
32. Läser du för skojs skull?
Ibland
33. Pratar du några andra språk än svenska?
Engelskan
34. Diskar du din egen disk?
Ja, för det mesta
35. Har du gråtit offentligt?
Det har jag nog
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Lappis
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja, jag pluggar så det får man väl säga
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Nope, nålfobi
39. Tycker du att killen ska bjuda på första dejten?
Hmm, det går väl för sig
40. Kan du kasta macka?
Nej
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej
42. Vad har du med dig in på bion?
Ahmen popcorn
43. Vem är din favoritlärare och varför?
Maggan, rak och rolig.
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Nej
45. Vad har du för väder?
Det är kväll, jag ser inte
46. Har du en blogg?
Ja
47. Vilket är ditt favoritämne?
Musik kanske
48. Gillar du att flyga?
Nej, det är inte bra för miljön
49. Vilken personlighet är ett måste hos en partner?
Personlighet? Jag ser helst att hon har en personlighet och inte två i alla fall
50. När sov du senast på golvet?
Hmm, det minns jag inte
51. Vilken är din favoritdrink?
Rom & Cola
52. Gillar du din boendesituation?
Som fan
53. Vilken är din mammas hemstad?
Luleå
54. Din pappas hemstad?
Linköping
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Ingenting ifall det krävs
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nej
57. Hamnar du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nej
58. Vilken är din favoritfrukt?
Äpple kanske
59. Bryr du dig om kalorierna i det du köper?
Det händer väl
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
23
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
När Frida skriver så är jag det
62. Tror du på liv på andra planeter?
Vore väl inte omöjligt
63. Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Arg blir jag sällan, men upprörd blev jag på några klasskompisar igår
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Kvinna
65. Vad var det senaste du åt?
Hamburgare
66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Mestadels män kanske, men jag vet inte
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Ingen aning
68. Gillar du senap?
Det är gott
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Nu hoppar jag!
70. Skulle du vilja hoppa fällskärm?
Ja
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Ingen antar jag
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Köpte en massa vinyler för några år sen
73. Tycker du om att krama folk?
Japp
74. Skulle du säga att du är trendig?
Grymt trendig
72. Äger du en digitalkamera?
Japp
73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Inte vad jag kommer på
74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Jag har umgåtts med Offe i fyra år, jag är van.
75. Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Nej, jag gråter bara till tv-serier
76. Tycker du att du är attraktiv?
Haha, det är väl inte så säkert att jag gör
77. Vad är du allergisk mot?
Kåvepenin
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej, jag får dåligt samvete när jag äter grönsaker, då äter jag ju matens mat
79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Det vet jag väl inte
80. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Installerar så mycket så det har jag ingen aning om
81. Vilken är din favoritrestaurang?
Äter för sällan på restaurang för att avgöra den frågan
82. När badade du i en pool senast?
Typ fyra år sen
83. Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja, jag fick alltid huvudrollerna
84. Hur många barn vill du ha?
Två är lagom
85. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Det mesta inom Metal faller bort
86. Hade du lätt för att bestämma dig för vad du skulle rösta i valet?
Nej
87. Har du åkt moped någon gång?
Ja
88. Har du busringt någon gång?
Ja
89. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Cypern
90. Kan du alla orden i nationalsången?
Ja
91. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Ja
92. Kan man vara vän med sitt ex?
Hittills har det inte funkat, men jag är ju ett fuck up så det är väl inte så konstigt
93. Vad har du i din väska?
Föredrar fickor
94. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Jamen, typ hålla om Olivia och ge en puss eller två
95. Vad lyssnar du på nu?
Ahmen Håkan
96. Vad ska du göra nu
Röka
97. Vad heter din mamma och pappa?
Maria & Claes
98. Hur många kusiner har du?
15
99. Varför gör du det här testet?
Frida ville det
100. Hur mycket är klockan nu?
18:49

Fin dag

Torsdag, dabadi, dabada, vilken underbar da. Solen skiner, jag sitter innte. Magen är tom, kylskåpet är tomt och jag orkar inte gå och handla. Idag bestod min frukost av kaffe, kaffe och två timmars DN-läsning. En morgon helt i min smak, eller morgon är väl att ta i. Vandrade upp ur sängen vid halv tolv-snoken. Väcktes av att EP ringde från vägen hem och vi pratade om gårdagens bravader. Sen samtal med Simon, en halvtimma eller så. Läste tidningen, förvånas över att varenda jävla tidning skriver om Malin Åkerman. Igår var hon med i varenda gratistidning och i senaste numret av Café var det en lång intervju. Så nu vet jag nog om henne, vi går vidare med det. Kändes konstigt att läsa tv-tablån idag och veta att jag faktiskt kan se på programmen. Talade en stund med storebror via telefonen. Fick reda på att han emigrerar till Kanada nästa vår, sicken en, sicken en. Fast inte till någon större stad utan någon by i klass med Malmös storlek. Skolan skulle tillhöra en av Kanadas bästa, det går bra för storebror, det går bra nu. Inte lika bra för mig, men jag lever ändå. Funderar på och ta ett paket nudlar och sen gå ner till ICA och handla en massa mat så jag klarar mig ett tag framöver. Vädret i helgen ska bli fint sägs det, jag blir glad, så glad så.

Inatt diskuterade vi huruvida det är okej att slänga hundar ut för raviner eller inte. Min klass kanske hänger för mycket på ölhak men när det kommer till weird samtalsämnen är vi rätt bra. Förra veckan hade vi en lång debatt om dentrofili, dvs att man tänder på växter typ. En fråga var hur det kändes att stoppa sitt kön i en köttätande växt, ifall det går att sätta likhetstecken med det och en avsugning. Ni hör, det är knasigt, men jag gillar när det är lite knas. Samtidigt åt vi lunch, bara det mina vänner, bara det.

Noterat är att det rasar hus i Norge. När jag blir gammal vill jag köpa en liten stuga vid någon fjord där i Norge, det verkar så fint. Jag vill mycket, men jag kommer sluta på bänken...

Och jag bryr mig om dig alltid

När jag vandrade hem från Slussen inatt efter en sväng på Ace/Stash på Kolingsborg tyckte jag att alla taxibilar som rusade förbi mig skänkte en känsla av den underbara storstadsromantiken jag suktar efter. En vink om att jag är med i någonting större, delaktig i ett annat liv än det jag föddes i. Sen sprang jag på ett gäng klasskompisar vid Medis som, oväntat nog, varit på Kvarnen. Var med om ett tiotal svarttaxichaufförer som erbjöd mig skjuts hem och en man som försökte sälja hasch till oss utan framgång. Jag tackade nej till allt, rökte två cigaretter samtidigt och vankade hem. Vinglade in i hissen där jag gjorde en egen dans till min sång av Håkans "Kär i en ängel". Tur att ingen såg mig där när jag gjorde mina piruetter och armvev i takt till alla falska toner som brummade ur min sönderrökta strupe. Men helvete satan vad det känns jobbigt att vara ute på klubb utan Olivia. Det enda som ekar är en tomhet som längtar efter någon att dansa med, hålla nära och ge en kyss när det passar sig. Fick roa mig med att high-fiva med DJ:n och se på när EP försökte sig på gipstricket. Att lira tredje hjulet har aldrig varit min grej, jag försökte så gott jag kunde men så fort jag gjorde det slog den där saknaden jag nämnde innan in. Överallt står ungdomarna och hånglar med varandra framför ögonen på mig, då är det tungt att veta att det dröjer två veckor till.

Jag fortsätter brumma lite Håkan här på iTunes, det går så bra så. idag fick vi äntligen TV igen, jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Fast Frida är gladare än jag. Nu kan hon titta på alla sina Let's dance, So you think you can dance, grey's anatomy och alla andra svenne-serier på televisionen. Frida är en svenne, hon gillar schlager, idol och sånt. Men det gör ingenting, hon är världens bästa svennebanan och jag finner det roligt att få bekräfta mina fördomar på nån. Frida brukar svara upp till mina förväntningar i vissa frågor, men det gör ju ingenting, vår vänskap är inte så ytlig att den hänger upp sig på såna banala ting. Så fort det ska talas känslor är Frida den jag vänder mig till, vi är rätt lika och förstår varandra när det kommer till sånt, det är bra det.

Nu ska jag inte projicera mer tankar som dyker upp i fyllan. Nej, nej. Jag ska väl borsta tänderna, krypa upp i sängen och försöka formulera ett mess till min flickvän om hur mycket jag tycker om henne. Marsch iväg...

Konstiga räkningar

Hemma igen. Fan vad kallt det är ute, blåsigt och jävligt. Till min glädje läser jag att våren är på antågande till helgen så jag håller tummarna på det. Skolan var trevligt och så, blev bara lite irriterad över en onödig diskussion i slutet som tog tjugo minuter av min värdefulla tid. Hem till Skrapan, löpa ner till ICA och hämta paket. Nu har vi en ny box och jag sitter och hoppas att det äntligen ska fungera. Dumt av mig att hoppas efter all skit vi fått utstå i våran fyra månader långa väntan på tv. Kommer med stor sannolikhet bli allvarligt besviken på det, men men.

Nog om det, jag fick en skum elräkning. Eller någon räkning var det inte tal om. Det blev inget att betala istället var det ett minus och på fakturan stod det makulerad. Har ingen aning om vad detta innebär. Så länge de inte tar mina pengar så är jag glad som en lax, lax i en tax. Ska forska vidare lite i ämnet. Jag är våldsamt hunrig också men ingen mat i frysen. Jag funderar pizza, jag funderar gå och handla, vart ska jag ta vägen????

Onsdag, tjalalala, hejsan hoppsan

Idag är det onsdag. Vaknade av väckarklockans tjutande alarm efter att ha snoozat bort mobilens varningssignaler att väckarklocksjäveln snart ska få varenda kroppsdel att begå självmord. Vanlig morgon, frukost framför datorn, två koppar kaffe med DN i näven sittandes i soffan. Mycket prat om Kina, gott så, gott så. Mest intresse idag ägnar jag åt recensionerna på Håkans nya skiva i de fyra stora tidningarna. På långa vägar väntat sätter alla tidningar fyra bananer (SvD fem då, men det är en fyra, det har Virtanen lärt mig). För mig är det också en fyra, men vem vet var det här tar vägen. "Ett kolikbarns bekännelser" var väl en trea, möjligen en fyra i början. Efter tre års samvaro tvekar jag inte att kryssa i högsta betyg där. En skiva som växt och vem vet var den nya kommer landa om några år.

Lite skolbestyr har jag stökat över här med. Skrev en bokrecension på under en timma, ingen ångest, inga panikattacker. Bara låta fingarna koppla med hjärnan och sen printa liksom, inga konstigheter va. Snart dags att dundra pendeln ner till Flempan och seminariebehandla krönikor, inte så jävla lattjo kanske, men men men. Lite kaffe och sånt brukar lösa de flesta problemen. Efter det är halva terminen över, hur jävla skönt är inte det då? Förhoppningsvis kan jag fira med att titta på tv ikväll, men jag och Frida har lärt oss att sluta hoppas på sånt.

Jag funderar på annat också, men det kanske jag redogör en annan gång. Dags att plocka fram motorsågen och såga en klasskamrats krönika. Känner doften av bensin och barkbitar. Drar på mig hjälmen, fäller ner hörselskydden och hoppar i stövlarna. Amazonas är ingen match, haha. Hejdå, hejdå.

Jag är kär i en ängel

Ja, hemma i Skrapan, Södermalm, Stockholm. Visst har vi lite snö här också, inte lika mycket som ute på landsbygden men destomer avgaser har vi att erbjuda. Tågresan gick väl okej, satt och tjuvkollade på en film mannn framför mig körde. Textning fanns så det gick att hänga med rätt bra. Var en riktig actionrulle, "Hitman". När filmen var klar blev det lite Håkan på datorn. Resan gick från Frillesås till Stockholm, lika hemskt och hjärtskärande som vanligt, usch usch usch, ångest hejsan hoppsan liksom. Är som vanligt lite kluven för att gå och lägga mig själv efter att ha avslutat varje dag med att hålla en ung, vacker flicka i mina ovältränade armar. Dagarna har passerat svisch förbi, sista kulan i pistolen typ. Haha, Håkan-referens där igen. Ny platta måste firas, därför kommer min status på Facebook bara innehålla strofer från Håkans nya skiva kommande vecka. Fast en del grejer är ju jävligt träffande, nu är min status till exempel "Mattias är kär i en ängel", check.

Imorgon, skola, skola, skola. Ska börja med att skriva mig en recension och planera lite opposition. Sen blir det väl gud vete vad. Tänkte fortsätta leva lite snålt. Kanske hänga med min vän Simon ifall han inte är allt för upptagen med att kurtisera det motsatta könet.

Nej, nu ska jag ut och dra några bloss på bakgården vår. Jag och femhundra cyklar gör gemensam sak.

Spänningar

Nu sitter jag med spänning i kroppen. Håkans nya skiva är på väg och jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Självklart vill jag ha allt, guld och gröna skogar. Att höra en ny Håkan-skiva är alltid lika påfrestande. Det kommer inte låta som "Känn ingen sorg för mig Göteborg", men jag tror utan tvekan att jag kommer älska den, om inte idag så om tre dagar kommer vi vara som bröder och systrar. Tror min själ jag ska sätta på den nu.

I övrigt har jag inte gjort speciellt mycket de senaste dagarna. Har mest tillbringat tid i sängen med en bok av Åsne Seierstad som jag nu ska skriva en recension på. Ingenting jag ser framemot speciellt mycket. Imorgon åker jag hem, hur jag känner inför det vet ni nog redan om, inget jag behöver förklara. Men Stockholm är fint, umgås mycket med Simon, dricka mycket kaffe, läsa DN (gud vad jag saknar DN här ibland, GP är inte så jävla rolig läsning inte) och sen gå på någon bra klubb i helgerna.

Borde väl nämna något om vädret. Det är lite lustigt, igår var det fint på dagen men framåt kvällningen började snöflingorna falla och gjorde så hela kvällen ut. Framåt natten var det ett lager på kanske 15 centimeter snö. Nu är det fem plusgrader och snön smälter som smör i solen, men det var ändå rätt fint, det var det.

Fokus på skrivandet nu, det är svårt.

Sorgen

Har inte så mycket att meddela omvärlden. Det är lugnt och skönt i Frillesås, just idag är det sol ute, igår var det åt helvete med snö och orkan typ. Vi såg klart på "Six Feet Under" igår, jag har aldrig lipat så mycket till en tv-serie som jag gjorde i avsnitt tio på sista säsongen, klart riktigt överjävligt sorgligt. Nu borde jag börja läsa min bok, ack ack ack, är inte sugen men men, hejdå

En livsnjutare

Idag njuter jag av livet. Det är skärtorsdag och på himlen lyser solen och värmer min frusna själ. Det enda spåret av den gångna veckans öststatsväder är att det ligger lite snö kvar på marken och envisas med att ge blanka fan i och smälta bort. Men det gör ingenting, för det är varmt ändå. Jag kan sitta ute med uppknäppt duffel och bara njuta av solen som värmer ansiktet. Blir mycket värme men så är det. Jag sitter därute med en kopp gamle svarten och drar en cigg eller två i solen. Just under dessa korta minuter är jag så tillfreds med livet man kan vara. Det är sann livsnjutning och sitta där ute, jag lovar. Olivia hade sovmorgon, men sov rätt oroligt och grannen brände igång med motorsågen vid sju-snoken någon gång. Vi gick upp vid nio, åt frukost och skummade igenom den fantastiska tidningen GP. Vi tog på oss några sämre paltor och gick ut på en promenad ner till havet. Tittade på fina hus, lustiga häckar och mindre fina hus. När jag går förbi ett fint hus vill jag mest bara flytta in på momangen. När jag blir 40 vill jag också ha en fin villa, det är ett mål jag har i livet. Olivias kompis har ett stort hus nere vid havet, typ 50 meter ifrån vattnet. Vad säger du Dennis, ska vi skaffa oss ett sådant hus? För någon halvtimma sen var Olivia tvungen att gå till skolan, så nu är jag ensammen. Idag fyller hennes mor 49, Olivia har en mycket trevlig mor. Ryktades något om matlagning, spännande. Ikväll ska jag visst in till Göteborg och förlusta mig i alkoholhaltiga drycker och popmusik sägs det, inte mig emot det inte. Vad jag förstår är resten av mina bekantskapskrets i Småland nu, ni får ha så trevligt på Harrys imorgon. Mest vill jag nog vara med på EP:s påskfest, men fan, det gick inte, en annan gång kompis.

Igår åkte jag tåg i fem timmar. Som tur var hade jag två klasskompisar med mig. Innan tåget gick och vi satt på våra stolar sa min ena klasskompis, "fan, Närke måste ju vara ett av de mest deprimerande landskapen i Sverige, tänk liksom Kumla, Örebro, Hallsberg och en jävla massa slätter, hur kul låter det liksom". Min andra klasskompis skämdes och jag skrattade. Efter tre timmars resa var vi rätt uttråkade och uppfann en ny lek. "Dödsruneleken" heter den. Man slår upp dödsannonserna i tidningen, en säger ett namn som står där och så får de andra gissa vilket år människan föddes, jag vann. Lite cynisk kanske men vi är ju blivande journalister, aight?

Öststat eller vad?

Puh, då var det påsklov och allt är gott. Förutom vädret som visar sig vara åt helvete. Snö och slask, usch usch usch. Önskar nästan att jag fick åka med Offe och Oskar till Cali när de drar om någon vecka sådär. Annars gick skolan bra idag, var uppe vid halv sju i morses utan några större protester. Börjar lära mig att stänga av morgonsignalen på mobilen och efterföljande snoozisar utan att vakna, mindre bra, mindre bra. Kul på pendeln hem. Tåget dundrade och lät som jag vet inte vad. Skämtade med Simon och hans klasskompis att det är som att åka tåg i någon gammal öststat. Avslutade skämtet med att det snart kommer en man och spelar dragspel som grädde på moset. Och så klart, precis när jag skulle gå av kom det in en man med dragspel i våran vagn, ibland slår man huvudet på spiken. Nu tänkte jag ta tåget till kärleken. Ska resa med två klasskompisar, kommer bli najs najs. Hejdå.

Buhu, tråk

Aaaaaah, gah, jag har tråkiiiiiigt. Tittar på hockey, en match jag egentligen inte bryr mig om men allt för att fördriva tiden. Varvar med att plita och fundera lite över skolarbetet. Men jag vill ha imorgonkväll nu. Först ska en ensam natt, tidig morgonuppstigning, lång dag i skolan och sex timmars resa stökas över. Ack ack ack, vad jag längtar. För övrigt känns det som jag är den ende som inte ska hem till Värnamo i min bekantskapskrets, crazy crazy. Jag och Frida var på doncen och tog en avskedsmiddag och sen en brownie från Sleven. På väg till doncen såg jag en man stå och snurra på en revolver, såg inte ifall den var äkta eller inte. Kände att det inte var läge att stirra för då kanske man blir skjuten tänkte jag och gick jävligt fort vidare, bara i Stockholm barn, vara i Stockholm.

Klar och klappad

Jaja, då var etapp ett klart. Krönikan blev klar, den blev fantastiskt dålig och så får det vara med det. Det känns befriande i alla fall. Nu ska jag klura lite på en opposition till en klasskompis text. Alltid lika spännande att dryga sig men det ska jag nog inte. Jag är väl inte speciellt dryg.

I övrigt är det mycket Tibet i dagens DN. Både huvudledare och huvudnyhet. Men vem ska jag tro på. Kinas regering säger att inga vapen har använts för att stävja protesterna medan Tibets exilregering meddelar raka motsatsen. Båda har en bild de vill att omvärlden ska se och jag är långt ifrån säker att någon utav de båda berättar sanningen. Det är sådana här grejer som är jobbigt med Kina, inga oberoende rapporterar om vad som händer så det blir bara en soppa av allt ihop. Vi i västvärlden vill nog gärna tro att Tibetanerna pratar sanning men som källkritiker måste jag ändå tillåtas tvivla lite.

Stora nyheten idag är tragedin i Arboga. Där två småbarn bragts om livet och deras mor blivit rejält skadad. Den misstänkte mördaren är barnens pappa. En blogg finns tydligen inkopplad i historien. Men fy fan vad hemskt ändå. Ingen bra start att surfa in på Aftonbladet och se det här det första man gör. Det får mig att känna mig nerstämd.

God nyhet är att Modo äntligen vann en match i slutspelet. Nu krävs det bara tre raka segrar för avancemang. Som vanligt när det gäller idrott är jag skeptisk, men jag gillar när under sker. Även om Modo vinner ikväll är Timrå ruggigt bra, det enda som kan hända är väl att Timrå-lirarna får lite skakiga nerver och går ner sig helt. Men för det krävs det en vinst i afton och med full backbesättning ska det väl inte vara någon omöjlighet. Det som ligger Modo lite i fatet är att utvisningarna alltid kommer från Niklas Sundström och Per Svartvadet. De spelare med mest rutin borde väl fan lära sig någon gång att ge fan i sånt. Okej om Viktor Hedman på 17 bast åker dit för något onödigt, det kan jag förlåta, men inte du, min Niklas.

Sportbilagorna fortsätter sina uppladdningar inför allsvenskan. Fortfarande sugen på Söderstadion. Aj aj aj.

Så var det dags för skolarbete igen...

Morgonstund...

...har just idag snöblask i mun. Uppe sedan någon timme tillbaka. Var inte speciellt otrevligt att gå upp så tidigt idag. Snudd på skönt att inte sova bort halva dagen som varit fallet de senaste fyra dagarna. Sitter och finputsar lite på min krönika. Tycker fortfarande att den är skitdålig men vad fan, det är ju första krönikan jag skriver, inte fan kan dom vänta sig guld och gröna skogar direkt. Jag tycker det låter bättre att jag får lära mig av mina misstag istället den här gången. Nu funderar jag på att koka ihop lite kaffe och ta en holmgång med dagens DN innan vi fortsätter med dagens bestyr. Har en del saker som borde ordnas idag. Typ packa, kanske hämta biljetter, köpa gem och lite sådana där grejer.

Hmmm

Hmm, då har jag antagligen skrivit världens sämsta krönika där jag raljerar om hur Halebop våldförde sig på min personliga integritet, enligt mitt tycke. Nu ska jag lägga mig, gå upp tidigt imorgon och finputsa texten lite. Godnatt

Meddelande

Jag vill bara dö...

Bra saker

Ja, fan, vi kör lite musik med va? Lika bra det, sådant här går rätt bra för tillfället hemma i lyan medan skrivkrampen gör sig påmind igen, underbart, visst är det. Kokar lite ägg istället. Musik var det, varsegoda, två bra grejer


Adam Sky vs. Mark Stewart - We are all prostitutes (Crookers remix)
Crookers är bra skit, enna jävlar på remixar.


Crystal Castles - Untrust Us
Deras nya platta går varm här hemma den med.

Lite sport och lite Kina

Jag har en krönika jag borde skriva. Ska väl ondgöra mig över dagens övervakningshets antar jag. Har inget sug på det för tillfället. Men ska filura lite på att. Annars muppar jag mest, alltså gör ingenting, då muppar jag. Går i stort sett ut på att uppdatera RSS-läsaren en gång var femte minut, spana lite på snokbook och ta en cigg en gång i timmen. Men snart är jag för uttråkad och då är det läge att börja skriva, det brukar funka fint med den taktiken vet jag. Ikväll vill jag se på 100 höjdare men det verkar lite knivigt för tillfället eftersom Simons tv har lajjat ur och min, ja, orkar inte liksom. Ska försöka hitta fokus, STASI, övervakningskameror, ip-adresser och facebook, eller något sånt hade jag tänkt mig.

Aaaah, ikväll är det judgement day för mitt älskade Modo. Tre raka förluster och en till ikväll så är det tack och adjö. Uppryckning pajkar. Känner att suget inför fotbollssäsongen börjar stiga nu. Sjunde april Simon, första hemmamatchen på Söderstadion, du och jag där? Lång intervju med Freddy S i DN:s sportavdelning idag. Mest i syfte att han kommer hamna på bänken, men konkurrera med Charlie Davies, låter inte så svårt i mina öron. Vi håller på Freddy, oh ja.

Har varit mycket Kina vs. Tibet i helgen. Känns svårt att kunna brinna för något därborta men Kina är ju helt wacko. Min största fråga är dock hur IOK tänkte när de valde Kina som arrangör för sommar-OS. Om några får för sig att bojkotta spelet är jag på deras sida. Visst fick nassarna i Tyskland arrangera OS 1936 och Jesse Owens spöade arier på löpande band mitt framför snoken på Hitler. Men nu lever vi på 2000-talet och tycker vi borde lärt oss något om mänskliga rättigheter på vägen, inte i IOK kanske. Sverige kommer aldrig bojkotta. Vi är för fega, det har vi väl alltid varit. Ligger med alla, bara så vi slipper stå i skottlinjen. Nu är jag på väg att tappa spåret igen. Men Kina alltså, bojkotta skiten. Läste en lång artikel om Tibet igår och inte var det speciellt roligt. I Kina påstår de att Tibet har fått ett uppsving men enligt artikelförfattaren var det mest inflyttade kineser som tjänade pengar medan tibetanerna blev allt mer marginaliserade. Självklart håller jag på Dalai med harang. Kina försöker framställa den där lille mannen som satan själv men jag tror att vi i omvärlden inte är så lättlurade. Jag undrar verkligen hur länge Folkrepubliken kommer hålla. Jag hoppas att ju rikare kineserna blir ju mer frihet vill de ha så de slutligen kuppar bort regimen.

Hallå där ja

Jaovisst. Bla bla bla, det är söndagkväll, snart natt. Ute är det lite sådär lagom vackert regntungt, sådär som det bara kan vara i Stockholm. Jag har sagt det förr men söndagskvällar är vackert. Härligt att gå Götgatan ner på regnblanka gator och se några få bilar susa förbi. Uteliggaren med sugrör i mössan som sitter utanför Dressman, bananerna på Jägarn som tar helgens sista bägare och ungdomarna som sippar sitt te på Coffeehouset nere på hörnet. Eller stå under plåttaket på Simons innergård och ta en cigg samtidgt som regnet smattrar mot taket. Jag blir varm men ändå rätt nedstämd av det faktum att det är en ny vecka. Fast ikväll är jag inte så nedstämd, det är mera otålighet. Har två dagar framför mig då jag ska sitta hemma hela, hela dagjävlarna. Onsdag, onsdag då smäller det. Ge mig onsdag snälle gud, det vore bra. Jag har inte sagt det på länge, men fy i satan vad jag saknar min flickvän, det ger mig stryk varje dag att inte ligga bredvid henne och somna in. Så därav önskar jag onsdag, jababadidibido, fan onsdag vill jag ha. Ni förstår mitt budskap va?

Annars en häckdag, jag har känt mig som en häckande fågel. Sitter mest och ruvar, sover till ett, läser DN i två fuckin' timmar och hinkar tre koppar kaffe. Simon den lille kommer hit och snackar skit, vi bara snackar konstigheter, idag diskuterade vi tryckfrihet bland annat, prettovarning på den. Härligt att någon vill prata om sådant med mig. Sen skruttar vi ner till Max, äter fet burgare, blir tjocka, klappar oss för magen och håller för hjärtat. Vi tar tuben hem till Simon, lyssnar på gammal musik (zombies, creedence och wu-tang liksom). Sen fuskar jag fram en stridsvagn i GTA och gör mayhem i NY, riktigt mayhem var det, saker exploderade varje sekund. Tur att det finns tv-spel att avreagera sig på. Annars var dagens Rocky-fras "Annars hade de blivit assrapade av en skock björnar". Vi gillar att köra stenhårt på ett Rocky-citat ibland.

Haha, igår var jag på Ace, vet inte riktigt men gnistan är på väg att försvinna. Kan lika gärna sitta i Vita Baren i fyra timmar och snacka goja än att stoja på Ace. Men igår var väl alla freakklubbisar på HN och kaste grönt slajm på varann. Jag tittade lite på schlagern, inte ens den där blonde ynglingen var speciellt rolig igår. Charlotte Perrelli påminner om något som blivit överkört. Jag höll på BWO, mest för att Alexander Bard är bland det roligaste vårat land har att erbjuda, sen att han påminde om ett lakritstroll var skoj nog. Fick en drink, rökte under köksfläkten och lajjade på tuben. Var tydligen en halvtimma ifrån att missa ett misshandelsdödsfall, eller missa är fel ord. Tyvärr blir man rädd här i Sthlm ibland, huvaligen. Dom spränger bilar, knivar folk, sparkar ihjäl varandra. Förresten tror jag att jag ätit på det kebabhaket det hela hände, eller utanför var det väl. Sjukt, sjukt, sjukt.

Mycket Hellström blir det, bara 127 låtar förra veckan. Kör starkt på "För en lång, lång tid". Skiva kom nu, kom till pappa.

Jag tror Simon blir utsatt för något slags barnarov, men det är mina lösa spekuleringar. Fan vad min bekantsskapskrets är för åldersskillnader liksom. Fridas Fredrik körde ju moppe när Frida gick på lekis, helt galet men dom är söta, det är dom. Vi har haft en skåning här i lyan under helgen. Vissa språkförbistringar har skett under helgens gång. Tror jag framställt mig som rätt dryg, men förstår man inte så gör man inte. Idag skulle hon säga vilken mat de ätit, då sa hon något jag uttydde som "klyftpotatis och tzatziki". Lite frågande undrade jag ifall de inte åt något kött och då svarar hon "jo, jag sa ju lövbiff", ojsan se där ja, jäla stockholmare man är. Har inte hunnit utbrista "åh a, åh a ä, vi ä helsingborgare". Så låter det, så låter det.

Nog om detta, nu ska jag fundera vidare, hejdå

Bandithagen

Nu ska jag till Bandithagen och kolla på hockey, det är farligt därute har jag hört...

Håkan & Jag

Lördag, ingen sol idag heller men ledigt och det är skönt. Sova länge, ha en jävla träninsverk i benen, kan knappt gå, läsa DN och bli upprörd över Moderat-tramset och längta till Storbritannien. Gå ut och röka på bakgården, traska till bolaget och köpa billig öl. Vänta och se var kvällen slutar. Antagligen slutar den med att jag sitter själv och tittar på hockey med några öl på en liten skärm här i lägenheten, men vad vet jag. Det får gå som det går, jag är fattig på pengar, så som det ska vara som student.

För att knyta an till rubriken jag satt på detta inlägg så har jag under veckans gång mer eller mindre konstant bara kört gamla Håkan-låtar. Kanske som en mental förberedelse inför det kommande skivsläppet. Men mer blir det ett konstaterande att mycket förgås genom åren men kärleken till Håkan består. Mycket har hänt sedan jag såg Håkan på en repris av Musikbyrån någon gång våren 2000 tills nu. Åtta år har passerat och mycket kan förklaras med hjälp av Håkan. För mig är Håkans tre album tre av de bästa svenska skivorna som släppts på den här sidan av millenieskiftet. Men som sagt, mitt liv de senaste åren har liksom följt Håkan rätt tätt. Sista året i grundskolan och början på gymnasiet präglades starkt av debutskivan. Som jag älskade den, fullkomligt spelade sönder. Satt hemma på pojkrummet och lipade till "Atombomb", drömde om något bättre. Ihop med Håkan föddes tvivlet djupt inom mig att den väg jag vandrade i livet kanske inte var min väg ändå. Sen kom andra skivan, "Det är så jag säger det". Ingen besvikelse, var på en skivsignering här i Stockholm precis vid skivsläppet. Stod utanför PUB-huset i två timmar i novemberkylan. Det var lov då, minns fortfarande när jag åkte in från Rydaholm till Värnamo för att köpa skivan. När jag satt på stationen i Värnamo med skivan i handen, fingrade på fodralet, läste sönder konvolutet i väntan på att få åka hem till pojkrummet och sätta på skivan. Några veckor senare var jag och några vänner på min första Håkan-spelning i Huskvarna. En spelning jag fortfarande rankar som en av de bästa jag sett. Efter den fanns det liksom ingen återvändå. Höst övergick till vinter och vintern blev vår. Varje dag lyssnade jag på minst en eller två Håkan-skivor påväg till eller ifrån skolan. Jag fick min första flickvän till tonerna av Håkans musik, den där sommaren med körkort, första fyllan och myndigheten. Under sommaren var det Kalasturné med Håkan, vi var på två stycken. En i Kalmar och en i Göteborg. Göteborgsvistelsen blev spännande, nattspårvagnen till Angered, sova i en dubbelsäng och köra bil hem, dödstrött. Vi sprang runt i våra matroskostymer. Sommaren blev höst, kärleken tog slut och sjömanskostymen hängdes in längst in i garderoben. Likaså Håkan försvann och ersattes av fem tuffa killar med gitarrer från New York. Vintern kom bredbandet och nedladdningen öppnade portarna till en massa ny och gammal musik som kunde upptäckas. Hösten 2004 flyttade jag hemifrån för att bo i Hultsfred. Där var alla andra killar i klassen hårdrockare och så fort Håkan Hellström kom på tal blev man snudd på hånad för att jag gillade Håkan. Så matroskostymen fick stanna kvar i Rydaholm. 05 och lumpen kallade in mig. Håkan släppte ny skiva som jag först hade svårt för men efter att den fick ackompanjera alla mina resor i VPL-bussarna genom landet blev det soundtracket för den våren. Lagom till påsk åkte jag tillsammans med Dragan, Simon och Oskar till Huskvarna i Dragans blåa 740. Matroskostymen fick åka fram igen, ihop med spritflaskan. En galen resa, ett nerspytt hotellsum och galenskap. Av konserten är minnesbilderna svaga, men några få saker sitter skarpt på näthinnan fortfarande. Dels när han gick på scenen och fick syn på min och Simons sjömansoutfits. Då såg jag hur han bara sken upp i ett leende och hälsade glatt på oss. Det andra var när bandet kom in för extranumren så delade de ut rosor till publiken. Av någon anledning kom Håkan frma och sträckte ut den första rosen till mig. Haha, nu låter jag som en fjortonårig tjej, jag vet, men fem års kärlek fick äntligen sin belöning. Hultsfred samma sommar och äntligen skulle Håkan spela på Hawaii igen, tre års väntan gav äntligen utdelning. Nog stod vi alla där och lipade till "Hurricane Gilbert" och tyckte det var obegripligt vackert. Sen rullade åren på, jag har väl gjort idiotdansen till ett antal Håkan-låtar på klubbar runt om i Sverige. Nu börjar jag bli otålig på att nya skivan ska komma. Att få känna mig som sjutton år igen och allt det där. Som sagt, livet kan förgås men kärleken till Hålan består. Hur fjantigt det än kan låta så är det en av dagens få sanningar.

Analys CL-slutspelet

Tittar lite snabbt på lottningen inför kvartsfinalerna i Champions League.

Kvarstfinal 1: Arsenal?Liverpool.

Kvartsfinal 2: Roma?Manchester United.

Kvartsfinal 3: Schalke 04?Barcelona.

Kvartsfinal 4: Fenerbache?Chelsea.

  Matcherna spelas 1?2 april och 8?9 april.

Semifinal 1: Vinnaren Kvartsfinal 1 (Arsenal/Liverpool) ? Vinnaren kvartsfinal 4 (Fenerbache?Chelsea).

Semifinal 2: Vinnaren kvartsfinal 3 (Schalke/Barcelona) ? Vinnaren kvartsfinal 2 (Roma/Manchester United).

Lite snabbt kan vi med enkel huvudräkning räkna ut att det blir minst ett brittiskt lag i final. Chelsea kommer inte ha några problem med Fenerbache och mellan Arsenal/Liverpool tror jag på Arsenal men Torres kan alltid överraska, kom ihåg Torres, jag lägger in ett varningens finger där. Så enligt mina tips blir det Arsenal mot Chelsea i semi och där bör Arsenal gå segrande ur striden.
På andra sidan har vi en favorit i repris, Man Utd-Roma, förra årets masslakt för mina favoriter. I år tror jag på en jämnare drabbning men Ronaldo med vänner bör utmanövrera Spotti med kompani över två matcher, hemma på Old Trafford har spaghettiätarna inget att hämta. Schalke-Barca bör rimligtvis sluta med katalansk seger men utan Messi så vet man aldrig, man kan aldrig veta med Barca i CL, något år vinst, nästa åt helvete. Mattias säger att det blir Man Utd-Barca i semi och det vore en fest, en riktig fest. Där håller jag förstås på mina röda jävlar och efter förra årets förnedring i Milano hoppas jag på en final för Utd. Så logik/känslor ger oss en final mellan Arsenal och Man Utd, där låter jag utgången avgöras på planen, det kan sluta exakt hur som helst.

DN vs. SvD

Fredag, sov länge, väldigt länge och det v ar skönt och välbehövligt. Lite frulle, ute en sväng på bygden för tobaksinförskaffning och vidare upp till ett givande möte med DN under två timmar. Andres i Svenskan om tuffa män i svarta jeans och några slags boots. Han skriver kärleksfullt om The Zombies. Bandet jag fick möta första gången klockan fyra en onsdagnatt i mitt studentrum tillsammans med två pundare och en ung man med kökskniv. Strage skriver om Dirty Dancing, 1-0 till Svenskan. Gårdagens Brännpunkt i SvD om snutar som vill stänga alla krogar vid tre har fått fortsatt liv i DN idag. Dels en debattartiklar från moderaterna som vill ha kvar fem-krogarna, riktigt tycker jag. Men här var Svenskan först, 2-0. Rocky vinner idag över Stockholmsnatt, tack vare att den nya strippen av Natten inte finns tillgänglig på nätet än, 2-1, ett plus för den rockysexualiteten varpå Smacks utbrister förtvivlat, "ingen trekant". Justitieministern tillsammans med kulturministern ryter till om fildelning på Brännpunkt idag. DN Debatt med tidigare nämnda Stockholmspolitiker DN:s ledare handlar om britternas identitetsproblem, AMS-fusk, Tyskland och en rätt bister huvudledare om EU:s tillsynes rätt onödiga möten. SvD svarar med att skriva om prat-Maud (som även behandlas i DN:s politikavdelning), diskutera om Värnamos "BB-kidnappning" och Hemvärnet. Så här dömer jag det hela till dött lopp på ledarsidorna medan Svenskan drar hem debatten, 3-1. Annars inget nytt, moderaterna ger blanka fan i Hornsgatan får jag reda på. Rolig artikel om Mayflower Hotel i DN, där smutsen i amerikanska politikers liv gärna tar plats. Mer har jag inte att anmärka kring dagens tidningsskörd, funderar på att dundra in en Svenskanprenumeration om jag hade råd.

Nu ska jag lämna de intellektuella tankarna ett tag och ge mig iväg på lite fotbollslir. Könsord, bollspark och spring, bra kontrast i mitt liv där.

Mishi Gushi

I måndags såg jag och min bäste vän Simon det sista avsnittet av The Wire. Vi hade ingen aning om att det var sista men efter halva insåg vi att så var fallet. Nu vill jag inte spoila för mycket, men slutet var rätt likt många andra säsongers slut. Det så att säga knöt cirkeln, låter kanske bra men det kan vi diskutera en annan gång. Men det är ändå charmen med The Wire, det är ingen serie som varje säsong slutar med en cliffhanger eller med nått bra. Istället har det ofta varit med att den handling som säsongen byggt upp når sin kulmen i näst sista avsnittet och avslutningen ägnas åt att fucka upp allt igen. Men som jag kommer sakna serien, den nådde ända upp till Sopranos-klassen. Alla karaktärer, goda som onda, alla har jag älskat.
En liten lista över karaktärer:
McNulty: Vad säger man, ord kan inte beskrivas för denne älskvärda suput. Han gav Jameson ett ansikte.
The Bunk: Cigarren, rockarna, kostymerna, den rosa skjortan. Han och McNultys sessioner med whiskyn vid tågrälsen kommer alltid leva kvar.
Omar: Världens bästa bögkaraktär liksom. En sann outlaw, fy fan vad bra han var.
Jay: Hänglsena, magen, dubbelhakorna. Det enda som saknades var rökningen, annars komplett karaktär. Alla sexreferenser han drog klädde han jävligt väl.
Lester: Hur kan man inte älska den envise gubbfan.
Stringer Bell: En av mina personliga favoriter, jag grät när han togs ur serien, huuu, vill inte tänka.
Avon: Bossarnas boss, betydligt mer spännande än Marlo, lite lagom galen sådär.
Marlo: Kallaste jäveln på jorden, jag tror inte han hade några känslor alls
Bubbles: Skönaste pundaren/uteliggaren, slutet för honom gladde mig nog mest av allt efter allt han fick gå igenom.
Clay Davis: Den korrupte fan som kunde säga "shiiiiiiiiiiiiiiit" i tio sekunder
Haha, jag kan fortsätta i två timmar till så jag besparar er. Men namnen kommer finnas kvar:
Cedric Daniels, Rawhls, Waolcheck, Prezbo, Herc, Carv, Chima, Tommy Carcetti, Norman, The Greek, Frank Sebotka, Ziggy, Ziggys gås utan vingar som söp ihjäl sig.
Det var mest vitingar det men bäst var alla namn på de som var "in the game": D'Angelo, Poot, Boodie, Slim, Lil' Kevin (som var astjock), Snoop, Chris, Cheese och en mängd med. Till sist får vi inte glömma Proposition Joe, den mest sympatiske av de alla, han hade alltid ett förslag, resten gillade mer kulregn.
Men sen har vi ju D'kwon och alla hans hoppers.

Fan, jag kommer sakna er allihopa. Plus en massa till jag inte kommer på namnen på. Tänkte lägga upp lite bra snuttar från tuben men det får dröja.


Bunk & Lester


McNulty visar hur en polis bör bete sig


Räkna antalet "fuck"


Stringer lär sina langare lite ekonomi

Torsdag

Idag är det torsdag. Veckans första och enda dag i skolan är avklarad och kroppen ställer in sig på helg. Det är skönt med helg, jag gillar det. Idag hade vi för en gångs skull en givande föreläsning på förmiddagen och efter lunch var det filmvisning, fint, fint. Nu står Frida och steker upp det sista torskarna i nordatlanten och jag sitter vid datorn. Själv ska jag äta lite lax sen. Vi gillar fisk i våran lägenhet. Om en timma ska vi ner och börja tvätta, gud så roligt det ska bli, ska varva tvätten med lite hockey hade jag tänkt, najs, najs. Imorgon fredag, fotboll coh förhoppningsvis mat om inte Simon ska iväg på jakt.

Och nu...

...blir det sängen. Dagen har varit rätt okrävande men kvällen har slutat i trötthet. Imorgon heldag i skola och sen ingen skola i tre dagar (fem inkl. helgen). Vi kör på det, återkommer imorgon...

Utpumpad

Huh, innan när jag kom hem från mitt möte med min responsgrupp blev jag helt matt. Snudd på utslagen la jag mig och vilade i min lilla, obekväma soffa. Det suger liksom musten ur en det här studerandet. Fast nu känns det mest bara skönt. En hel veckas ångest var tvungen att få lämna systemet. Mötet med responsgruppen gick bra. Det var endast några få detaljer på min text de hade åsikter om, annars tyckte de alla om den och då blev jag lite stolt. Vissa kan jag tydligen impa på, det känns ju bra. Sen att lärarna säkert inte kommer gilla den är en annan femma.

Snart kommer Simon med lite fikabröd, kaffet står på bryggaren och puttrar. Hmm, fick för mig att det var ikväll jag hade tvättid men det är på torsdag tror jag nu. Blev hastigt osäker men ett tecken är att ifall Frida inte kommer hem så är det ingen tvätt. Då ska jag skriva om The Wire.

Färdig

Då var det klart. Det känns som jag har skitit ut en elefantunge. Mina ögon går i kors och jag vet inte vad. Nu ska jag sova sju timmar eller något. Men som sagt, en befrielse att det till slut gick någorlunda väl. Amen sade herren. Återstår att se ifall jag kan sova med allt koffein som cirkulerar i mitt blod.

Vid skrivdesken

Nu har arbetet efter en välbehövlig paus för lite sportunderhållning förflyttats till datorn. Fingrarna leker lätt över tangentbordets yta. Knappar trycks ner i rask takt och vips så var en tredjedel av artikeln klar. Jag som knappt ens kommit igång ordentligt. Har bara mjukat upp texten. Kommer väl bli till att stryka en hel del sen, men det får bli ett senare bekymmer. Är för övrigt inne på min åttonde kopp kaffe för dagen. Tror det är något slags av personligt rekord jag siktar mot. Vore trevligt att komma över det magiska tio-sträcket också. Enda nackdelen med kaffe är att man måste gå och pissa hela jävla tiden. Men jag har rätt nära till toan, så det är lugnt. Nu är det dags att arbeta vidare...

På fältet

Så, nu var en delen av dagens arbete färdigarbetat. Fältarbetet har varit stundtals ångestfyllt men det har gått rätt bra. Har ägnat ett antal timmar åt att lyssna på flygplansbuller, mycket intressant. Har dessutom bekantat mig med en typisk villaförort, kontexten av det är att trädgård inte står högst i kurs. Istället står det kanske tre-fyra hus på en tomt gjord för ett hus. Men Stockholm är Stockholm och det är bara och acceptera. Träffade ingen rabiat motståndare till Brommaflyget vilket jag kanske borde gjort. Men enligt opinionsmätningar är de bara drygt 30 procent kring Bromma så de får stå tillbaka i mitt lilla reportage. Antar att det är den största bristen i mitt blivande alster, men jag sväljer det. Det är ju bara skola så att säga. Nu återstår som sagt var bara att skriva ihop allt till en sammanhängande text, vilket kan vara lättare sagt än gjort. Känns som att jag glömde alla mina idéer på tunnelbanan hem. Får helt enkelt dra fram skjutjärnsblocket och se vad jag hafsade ned för anteckningar i stridens hetta. Först tänkte jag dock svälja mitt kaffe och ta en dusch. Få tillbaka lite kroppsvärme.

Allt klart

Då var det fixat med det. Batterierna till kameran är laddad, skjutjärnsblocket med tillhörande kulspetspenna är nerpackad och tre koppar kaffe simmar runt i kroppen på mig. Ska strax ta kollektivtrafiken ut till Bromma Flygplats och väl där kan fanimej vad som helst hända. Känns sådär lagom härligt spännande. Idag har vi inga skrupler va? Bara en sylvass kniv mot strupen och då är det inte mycket som stoppar mig. Överlevnadsinstinkten mot min blyghet. I det här stadiet brukar det förstnämnda vinna och det hoppas vi på. Så nu ska jag iväg och hitta mitt stora scoop. Den lilla människan som blir överkörd av moderaterna, bättre förutsättningar finns ju fan inte. Men nu går jag då, hejdå...

Uppe med tuppen

Oh herregud vad klockan inte är mycket. Så här tidigt var det längesen jag var uppe. Kan ha hänt typ vid min farmors begravning men det är ju ändå en begravning och inte vilken dag som helst. Är lagom lovligt seg och försöker gaska upp mig så gott det går. Ska iväg, "ut på fältet" idag, får vi se om jag kommer hem tomhänt eller inte, ack så spännande, ack ack ack. Nu ska jag äta frukost och ladda in en två-tre koppar kaffe. Idag kommer kaffekonsumtionen för övrigt hamna på över sex koppar, det vill jag lova. Önska mig lycka till. Puss

Big Brother ringde

Jaha, då har det moderna övervakningssamhället ringt. En dalkulla ringde från mitt telefonbolag, det fantastiska Halebop, och försökte kränga på mig deras nya abonnemang. Bland hennes säljargument började hon babbla om att de hade statistik över hur mycket jag ringer och till vilka abonnemang. Just när hon sa det ringde klockan och skrek det "Stasi, stasi, stasi" i huvudet mitt. Jag tackade vänligt men bestämt nej till hennes erbjudande. Dels var det inte på långa vägar fördelaktig för min del och dels tyckte jag det var väldigt hemskt att bli övervakad på det här sättet. Sådana fasoner ska min själ inte beivras. Istället kände jag mig bara rånad på en, visseligen liten, del av min integritet. Visst vet man väl att de har koll på sådana saker men tycker ändå att de i så stor utsträckning kan låta det vara min egen ensak vilka jag ringer. Hoppas de ger blanka fan i att avlyssna samtalen bara.

Jag bajsar idéer

Okej, då har jag panikskitit ur mig en ny reportageidé som är ivägmejlad till lärare för respons. Såhär i panikens stunder fick jag ta ett ordentligt långskott. Så nu är det bära eller brista. Hoppas på ett snabbt svar men det ska man väl inte tro på. Nu är jag hungrig och tänker därför tillaga mig ett mål mat. Kom ju över ett parti köttfärs förra veckan och min köttfärssås är inte att leka med, så det blir det idag, fan vad gott det ska bli. Sen blir det väl "The Wire" ikväll skulle jag kunna tro. Mat, mat, hallonsaft

Apatisk?

Sitter och mår dåligt som vanligt. Inte fysiskt men psykiskt är jag jävligt illa därhän. Har hamnat i något slags komaliknande tillstånd när jag egentligen borde vara helt i gasen. Nu sitter jag här blick stilla och glor in i dataskärmen snudd på apatiskt. Musik spelas på datorn, vad har jag ingen aning, den rullar där. Ibland får jag ett ryck, rser mig upp från stolen, ställer mig upp och ruskar på huvudet. Går en vända i lägenheten och muttrar för mig själv. Någon gång i timmen går jag ut och tar en cigg. Tittar lite på bygget här på baksidan, förundrar över de höga kranarna som åker fram och tillbaka. När jag står där och röker funderar jag på att bli byggarbetare, det är ju en bransch som skriker efter personal så det står härliga till. Istället sitter jag och vill in i den bransch som hade sämst utsikter enligt en tabell i DN:s högskoleguide idag. Jag mådde rätt dåligt när jag fick syn på den, jag ville mest bara spy. Sen går ju utbildningen för tillfället käpprätt åt helvete och vad gör jag åt det? Inte ett jävla skit, bra Mattias, du låter som en riktigt genomtänkt kille. Kan ingen bara komma och ge mig en sjuhelvetes tomtespark i röven och lappa till mig som fan med yttersidan av handen i fejjan. Samma människa får gärna skrika lite, jag behöver lite ilska. Istället för den här jävla apatin som råder, fan och helvete.

Klickade igenom något test om Stockholmare på DN:s hemsida. Hajjade till vid en fråga som löd: "Har du blivit utslängd från krogen någon gång". Det fanns tre alternativ, det var dels "ja" och "nej" och sen kom det bästa, "Ja, men det var från Spy Bar", check liksom. Rätt trevligt test, andra frågor var ifall man hade "Lykke Li-knut i håret", ocheck.

Nehe, nu ska jag fortsätta min apatiska tillvaro, hejdå...

Sleepy eller så

Jaja, då har man fuckat till dygnsrytmen ordentligt. Klockan är närmare ett men inte ett piss trött. Men vad fan, jag ska väl gå och lägga mig och göra ett tappert försökt till att sova. Dagen har i stort sett ut i att jag gick upp, läste DN, gjorde lite saker, åkte till Simon, muppade där i fem timmar, åkte hem och nu sitter jag här typ. Ni hajjar, inte så meningsfullt. Har fortfarande en sjuhelvetes ångest över mitt jävla reportage. Nu har jag en idé tror jag, väntar bara på att den ska gå åt helvete den med. Pallar inte mer snart, det gör jag inte. Fan och helvete, nu ska jag försöka sova, ingen lugn natts sömn att se framemot. Drömde massa skumma drömmar inatt. Fast jag har glömt bort alla redan. När ska det bli något utav mig?

Jag sover inte

Ja, det är väl dumt och sova bort hela helgen tänkte jag och steg nyss upp ur sängen. Igår var det lite förfest hos Offe med vin, snacks och röka inomhus. En del gamla bekantingar jag tyvärr inte träffar allt för ofta. Jag och Simon gav oss själva makten över musiken och körde en timme eller lite mer hip-hop/rap. Följt av några soulrökare för att avsluta med lite Creedence. Sen blev det som vanligt att folk vill ha den låten dit och den låten hit. När fan ska folk fatta att man låter en sköta musiken och så får det vara nog med det. Det finns inget värre än när det bara spelas en halv låt, sen byts det, en till halv låt, sen byts det igen. Nej, Mattia förordar starkt att musiken ska följa en slags linje, vara en del i något större sammanhang, den ska kontextualisera någonting, jaja nog om det. Framåt midnattsnåret tog vi tuben in till stan för att gå ut. Ingen bestämde någonting så till slut gick jag, Simon och Jossan till Spy Bar. Framme vid ett och insläppta på ett kick, sen blev det mycket prat i vita baren och lite så. Efter en bra stund försvann Simon och framåt halv fem tiden fick jag och Jossan nog och tog nattbussen hem. Allt som allt en lyckad kväll. Nu har jag sikte på cigg, frukost, kaffe o DN. Sn iväg till Simon för arbete vs. skvaller.

Idéer

Jag och Simon håller på och arbetar på vad fan vi ska syssla med efter det att våran utbildning tagit slut. Hittills har vi ett matlagningsprogram som ska heta "Andas" och sen funderar vi starkt på att börja sända webbradio. Enda programidéen än så länge är ett morgonprogram, en liten talkshow vid namn "Morgonrock". Kommer endast sändas när vi kommit hem från krogen någonstans mellan natt och morgon. Varje program kommer inledas med frasen "Ja, då var det du och jag och tusen kåta industriarbetare som lyssnar". Så långt har vi kommit än så länge, men vi jobbar på det. Vi har ju drygt tre år på oss att utveckla våra idéer. Ikväll ska jag till Sumpan och sen får vi se, det låter bra det.

Familjen

Lördag, en fin lördag är det. Solen skiner ibland och jag tar det bara lugnt. Sov länge, typ till 11.30, gick ner och tog en cigg, åt frukost, kokade kaffe och läste DN i någon timme. Fortsatte med att för en gångs skull ringa min mamma (i vanliga fall är det hon som ringer mig). Prata av mig lite om mina bekymmer kring skolan och lite sådana grejer. Fick reda på att min store bror fått jobb på Öhmangruppen i sommar. Från att ha kontor i Gamla Stan till att få kontor vid Norrmalmstorg, det går bra för bror min. Annat kan vi säga om hur det går för mig. För min del blir det inte lika glamouröst jobb i sommar. Har mer eller mindre definitivt bestämt mig för att vända hem till bygden i sommar. Göra en snabb comeback på hederliga doncen. Här i Stockholm blir man lite världsfrånvänd så det är nog bara nyttigt att få känna på det riktiga livet igen. Andra fördelar är väl att jag får tid att umgås med Dennis och en massa andra gamla vänner plus att det är betydligt närmre till min flickvän. Minus är väl att det är Värnamo, men men, jag är fortfarande ung, jag har ingen brådska med någonting så man får ta det med en klackspark. Så nu har jag tre månader kvar här i Stockholm och jag ska leva snålt hade jag tänkt. Försöka klura ut hur fan man gör för att klara sig på sitt CSN, men det ska gå. Typ börja planera min matförbrukning lite noggrannare och inte gå och handla dag för dag. Så imorgon eller på måndag ska det veckohandlas, haha. Det ska nog gå bra det med hoppas jag, jabba dabba do.

Nu har jag ordnat alla Håkan-skivor till datorn och funderar på att ranka en topplista här på bloggen lite senare idag. Ikväll då? Bli inte förvånad ifall det slutar med att jag dyker upp på Ace, hoppitihopp, hejdå, nu vill jag röka.

Solen är grön, solen är toppen

Fredag är det idag och solen skiner ute. Steg upp för någon timme sedan och har slängt i mig en frukost och tagit en liten luring på bakgården. På bakgården när jag rökte kom det ut en ung kvinna och en ung man, med sig hade det, hör och häpna, en basfiol. Ja, precis, en sådant därnt stort åbäke, typ det största instrument som finns. Måste vara oerhärt lämpligt att ha en sådan i en studentlägenhet, den lär ju ta upp ungeför en tredjedel av hela boytan liksom. Sen började de hångla med varandra mitt framför ögonen på mig och då blev jag nedslagen, fimpade och gick in igen. Vill väl också stå och hångla på bakgården, men inte då, inte då. Jaja, nu ska jag botanisera i dagens DN med lite kaffe. Fotboll lite senare idag och sen matlagningsfredag med Simon. Lite sugen på utgång, men vi får se hur det blir med den saken. Men vi hörs sen, tjarå...

UGK

Då har man varit ute en liten sväng på grannbaren Bonden Bar. Om någon bar kan sägas ligga inom krypavstånd så är det Bonden, typ 50 meter härifrån. Det var en trevlig och angenäm promenad hem, jag gillar det. Nu är jag lite småfull och lyssnar på UGK feat Outkast och njuter av att få vara lite småpackad, trots att jag egentligen slutat upp med det här. Men Pimp C är snyggare än någonsin på videon så vad ska man säga. Vila i frid...

Ny dag, nya förhoppningar

Då har man sovit sig igenom en nått med täppt näsa och dåliga tankar igen. Vaknade av solljus och något oviktigt sms. Har tagit det lugnt här på morgonen. Gick en sväng till ICA, käkade frulle och läste DN noggrant. Nu håller jag på och raggar intervjuer till mitt reportage, det går väl hyfsat kasst men det är som det är. Övrig tid ägnar jag väl åt Facebook, bloggar och allt det där jag gör för att fördriva tid. Börjar fundera över vad som ska hända i helgen för min del. Funderar möjligen på att ta en tur på Beckmansfest imorgon, men det är något jag får klura över.

Läste precis att männen bakom Cheap Monday och hela den härvan sålde kalaset till H&M. Det är väl bara att gratulera till en halv miljard liksom. Jag vill också komma på något sånt och sen bar sälja skiten för massa pengar och leva lycklig i mina dagar. Men men, det kommer väl. Jag och Simon utvecklade en idé om hur vårat liv efter journaliststudierna skulle gå. I huvudsak gick idén ut på att vi skulle bli småtjuvar och det låter minst sagt spännande. Min drömkupp är att göra som Renton och Spud i "Trainspotting". Gå in på ett pensionärshem och sno deras tv, mitt framför ögonen på fem russin som inte kan göra något åt saken. Nej, riktigt så elak är jag väl inte plus att jag gärna slipper heroinmissbruket. Men bara en liten tankelek vi hade igår. Nu ska jag återgå till "jobbet"...

Det blir värre framåt natten

Vem fan nu som än sjöng det har verkligen rätt. Men vem fan bryr sig, så varför skriva liksom. Orkar inte förklara, vill bara stänga in mig någonstans, ensam, utan telefon, dator och sånt. Få vara med mig själv, för just nu vet jag inte riktigt vem jag är. Tror jag ramlade ur någonstans på vägen, nu är det bara tomt, tomt, tomt. Knack, knack, ingen där. Bajs, bajs, bajs...

Uppdatering

Tentan gick åt helvete, på riktigt, den gjorde det, jag svarade på två fyrapoängsfrågor av totalt 40 poäng, fatta. Nu ska jag spela fotboll, åt helvete med hela skiten, hejdå.

Bladet följer efter

Igår rapporterade jag om Expressens nya metoder att finna nyheter genom att rippa folks personliga bloggar. Idag tar Aftonbladet efter i förvånansvärt usel journalistik. I en artikel om att Pajala och deras finska grannkommun vill bilda ett eget land som var rätt rolig att läsa. Men när jag kommer längst ner finns en faktaruta om vad ett land är. Döm om min förvåning när jag läser källangivelsen, "Wikipedia". Haha, borde skriva ut och lämna till lärare. En tidning som Bladet borde ha större resurser än så. Men nej, låt deras "journalister" hämta fakta i en databas som är gjorda av vanliga användare. Visst duger Wiki rätt bra till skolarbeten man ska ljuga ihop men inte i en tidning, snälla någon. Nu vet jag inte vad som kommer härnäst. Aftonbladets Klick!-bilaga sparkar alla medarbetare och ersätter de med hängivna Flashback-skribenter, låter som en god idé Jan Helin.

Vid köksbordet

Nu sitter jag hemma vid köksbordet i Skrapan och författar igen. Igår var det en lång resa som slutade med att jag stolpade in i lägenheten framåt 00.15-tiden. På tåget till Stockholm delade jag vagn med Bajens damhandbollslag, jag hoppas att jag aldrig behöver vara med om liknande igen, det var ett jävla tjatter på hela bunten och det enda de pratade var handboll typ. Så mycket handbollstermer har jag inte hört på länge, de var värre än Perlskog och Hellgren på fyran. Plus att bakom mig satt det en dam och pratade om ett jävla bröllop och möhippa i telefon ungefär hela resan. Hur jävla kul är det och lyssna på? Var sugen flera gånger på att bara vända mig om, stirra argt och utstöta någon fras i form som "kan du inte täppa igen din jävla sladderkäft nån jävla gång", hände inte. På det psykiska planet är den där resan hem något av ett bottennapp. Redan när jag satt och väntade på att pendeln från Kba till Gbg skulle avgå och precis utanför stod en buss som gick tillbaka till Frillesås fick jag bokstavligt slåss med mina begär att hoppa av tåget och ta bussen tillbaka. Tyvärr gjorde jag det inte och vete fan vilken nytta det förde med sig.

Idag är det tenta då. Har knappt pluggat något alls och ärligt talat så orkar jag inte bry mig den här gången. Är redan inställd på att gå dit och med mig har jag sprejflaskan med guldfärg för att måla om så mycket ordbajsning. Efteråt hör jag talas om att det är fotbollslir, vilket låter som en okej grej för mig. Sen blir det lugn kväll hos Simon med The Wire och fotboll. Lika bra att inte vara ensam alldeles för mycket, jag hinner tänka lite för mycket, lite för ofta, lite för djupt då.


Dagens besvikelser är väl att Hillary vann i primärvalsomgångarna. Dessutom var Virtanens stående inslag om dagens cd-recensioner rätt tråkig. I vanliga fall är det roligt på snudd på brilljant, men idag var det bara lite tråkigt. Men alla har vi våra formsvackor.

Glädjande är väl att Foppa överlevde sin comeback. Vi är ju födda på samma sjukhus så jag känner att vi har ett visst band, jag och han. Plus är att Man Utd gick vidare i CL, liksom Barcelona och Milan-fanskapet fick packa ihop. Visserligen gick Arsenal vidare på Milans bekostnad men av någon outgrundlig anledning hatar jag Milan mer än Arsenal. Arsenal var mitt hatlag i typ tio år, men det har gått över nu. Istället är det Chelsea jag önskar allt går åt helvete för, varje dag. I bandyn slog Bajen Sandviken i andra semifinalen, inte så engagerad men så fort det är Bajen så glädjer en vinst, oavsett om det är fotboll, speedway, damhandboll eller hockey (fast i hockeyn vinner Bajen aldrig, lika bra så). Så just nu har jag sporten att lita på när det kommer till glädje. Synd bara att Modo fick stryk igår, nu blir det tätt om andra platsen vi verkligen borde dra hem. Men Skellefteå och SSK i avslutningsmatcherna hoppas jag bringar hem två trepoängare till Ö-vik.

Noterar att jag inte kommit någonstans med mitt reportage som ska vara klart om en vecka. Skickade ett meddelande till ett tilltänkt intervjuobjekt men inte fan svarar de. Jag tar hellre ett snabbt nej än att de ska gå och dra på svaret i flera dagar. Då sinkas mitt arbete ännu mer. Som vanligt kommer jag väl sy ihop någonting på tisdagkväll.

Snart helg då. Funderar på vad den något nyktrare Mattias Sunesson ska göra i helgen. Kleerup lirar på Debban Meddan på fredag, lite sugen. På lördag vete fan, Ace känns lite sådär för tillfället.

Fan, köpte Marlboro Lights igår, i brist på annat. Jag hatar att utanför storstäderna så säljs inte Kent, vad är dealen med det? Antar att människor utan rösträtt har lika dålig koll på cigg som på politik. Men Lightsen och jag har ju en viss historia tillsammans, vi har ju det. Går väl snudd på att beskrivas som en vårromans, fast den började en vinter och slutade en höst. Under mina första år som feströkare/rökare var det Lights för hela muggen. Efter flytten till Stockholm gick jag över till vanliga Marlboros, endast för att jag gillade deras mjukpack. Efter ett par månader med det köpte Simon ett paket Kent och bjöd sin vapendragare på en jävel. Efter några veckors funderande var jag fast, nu vill jag aldrig byta tillbaka, aldrig.

TV-serierna då? Det går ju lite knackigt nu för det. Sitter på facebook istället för att se tv-serier. Beror på att jag inte har något att se på. Jag och Olivia har nu bara fem avsnitt kvar på Seix Feet Under-boxen. Efter det funderar vi att vandra in på "Big Love". Har hört gott om HBO:s "In treatment", psykologer, kanske något för mig? Inser att många av de serier jag följt har psykologer inblandat. Detta ska vi ta upp senare. Annars kanske "30 Rock", lite efter jag vet, men bättre sent en aldrig. Är lite skönare att komma in i andra/tredje säsongen. Så man har en viss mängd avsnitt att streckkolla på.

Åter till Virtanen. Har som sagt var en viss förkärlek till den bloggen, det erkänner jag. Den senaste månaden har han och ahns kollega, Belinda, haft ytterst små blogginlägg i sina respektive bloggar om oralsex. Idag får vi reda på att Belinda hellre läser en bok än suger kuk. Ja, att släppa loss två Bladetkrönikörer med varsin blogg och tv-program kan aldrig sluta väl och det vet vi alla om.

Till sorgen kan läggas till att Herrbloggen lagts ner och ersatts av den stolligaste av de fyra fått en egen blogg. Lite tråkigt, jag kommer mestadels sakna Carl M Sundevalls texter, de var alltid bäst. Af Kleen skulle bara hänvisa till litteratur hela tiden och den där Geijerstam hade jag aldrig mycket för. Men Sundevalls text om sneakers har jag uppsatt på kylskåpet.

Oj, det blev visst mycket text här. Nu ska jag plugga lite hade jag tänkt. Hare bra

Expressens nya metoder

Har reagerat på det här ett tag men aldrig sagt något. Men på Expressens fantastiska nöjessida på nätet måste några av landets slöaste journalister arbeta. Idag tror jag att jag läste en fjärde, möjligen femte artikel som bygger på vad Henrik Schyffert skrivit i sin blogg. Det är aldrig någon direkt intervju utan de citerar bloggen bara rakt av och det ser lite ut som de gjort en intervju själva. Men hur svårt är det att sitta och skriva av blogginlägg som publicerades för flera dagar sedan? Jag blir min själ upprörd över det här, jag vill göra något åt saken. Okej att tidningar snor varandras artiklar och kör re-writes, det är vardagsmat. Men att göra likadant på folks privata bloggar är fortfarande för mig ett mysterium och undrar hur länge de ska hålla på med den här idiotjournalistiken. Misstänker att Expressen sagt upp hela Nöjesredaktionen och satt in ett antal datorprogram inställda på att göra artiklar av blogginlägg. Nu ska vi inte måla fan på väggen, själv är jag ju blog-aholic och journaliststudent så jag är inne i världen. Ifall mina lärare såg det här skulle de nog göra ett kamikazedyk från rektorstornet på skolan. Nu ska jag skriva ett argt mejl till Otto...

Seriebruket

Det där med att läsa serier i tidningen intresserade mig aldrig som barn. Till skillnad från många andra i min ålder hoppade jag instinktivt över serierna varje morgon och läste resten istället. När jag ser andra i min ålder bläddra förbi hela tidningen för att läsa serierna, utan att ens ägna någon tid åt lvrgia artiklar blev jag alltid lika bestört. Med åren som kom har jag vant mig och har så smått börjat läsa lite serier. Nu tar jag kanske i, jag läser en serie menar jag. Rocky förstås, men inte en gång utan tre gånger om dagen. Det brukar börja med att jag läser en stripp i dagens färska DN (alldeles för ofta det enda läsvärda i Kulturdelen), sen lägger jag ifrån mig tidningen, surfar in på DN:s hemsida där en annan stripp, oftast en lite äldre finns publicerad. Som grande finale blir det ytterliggare en stripp på MSN.se där det oftast är riktigt gamla jävlar som dras upp ur arkiven. Men på det sätt garanterar jag mig minst ett skratt om dagen, har jag tur så prickar jag in tre ordentliga garv en morgon, det är ett bra resultat.

Sen finns en annan favorit med. Stockholmsnatt som publiceras en gång i veckan i Svenskan. Men för oss utan prenumeration på SvD har Disco-Thungren den goda smaken att driva en blogg där strippen kommer ute varje vecka likaså. Stockholmsnatt är betydligt smalare än Rocky och än mer inriktad på Stockholm. Men för mig som är Ståååkkholmare så är det ju än roligare att läsa om hur de driver så smått med ängsliga kreddpajaser och klubbkids. Skrattar fortfarande åt en stripp med följande citat av en utspökad klubbunge: "Har du fått våran flyer? Vi kör ny klubb på fredag, det kommer bli asgrymt!!! Värsta lasern, bollhav, fiskdamm och DJ Fittmongo som spelar typ polsk 90-talstrance... och alla som kommer tidigt får sockervadd". Bara namnet DJ Fittmongo får mig att skratta till. Antar att det hela är en liten drift med gänget bakom Happy Nation och dylika klubbar. Men läs de bloggen mina ärade bondkollegor så får vi se ifall ni gillar det. Jag kan förklara saker ni inte förstår.

Last Dance

Sista dagen här i Frillesås. Huset är återigen tomt och jag vandrar runt på ägorna och låtsas vara godsherre. Solen har fått sin vilja på sin sida och skiner numera från en klarblå himmel. Den inbjuder mig till att gå och koka kaffe så jag får mig en kaffe & cigg ute på altanen. Nästan som back in the days på Smultronvägen, jag och min inglasade balkong. När vädret är som det är nu saknar jag den rackaren som fan. Men men, koka kaffe ska jag göra. Sen ska jag försöka hooka upp Sonjagon för en intervju och lite sånt. Försöka haffa några skivbolagsstollar också. Vet inte om jag orkar läsa till tentan. Har ju en hel tågresa ikväll på tre timmar att ägna åt läsning. Jaja, skitsamma.

Idag är det verkligen splittrat känsloliv. Vill ju inte gärna lämna sin flickvän men samtidigt saknar jag Stockholm kan jag erkänna. Det finns något fint med att sitta på tunnelbanan hem efter tolv-slaget en tisdagkväll från Simon. Fast sen kommer alla klasskompisar som ska ut och dricka öl var och varannan dag. Själv är jag sådär till att sitta och pimpla bärs jämt, så kul är det fanimig inte. Jag är en sång- och en dansman, inte sitta-på-ölhak-man. Jaja, det kommer väl gå, det får det göra.

Kaffebryggaren ska jag ladda nu ja och digga lite till The Teenagers, jahapp, hare bra. Till alla Stockholmare så syns vi inatt, tjarå.

Krigslarmet

Satt ute i solskenet precis och njöt av det fina vädret med en kopp kaffe och en cigg. Fint var det. Mitt under min njutningsstund började krigslarmet ljuda som det alltid gör klockan tre den första måndagen i månaden. Detta fick mig att tänka tillbaka till hur det kom sig att jag visste det. Fick gå långt tillbaka till arkivet för att minnas men till slut dök det upp. Det var någon gång i början på 90-talet, familjen bodde fortfarande i det mögelskadade röda huset i Billsta, någon mil utanför Örnsköldsvik. En måndag, den första i månaden, hade jag varit inne i stan med mor min och krigslarmet hade börjat tjuta. Då blev jag rädd minns jag men mamma förklarade för mig vad det var som hände och sen dess har den vetskapen suttit kvar i mitt minne. När vi var hemma fick vi skogaholmslimpa med leverpastej på, det var nog bland det godaste jag visste på den tiden och när jag äter en sådan macka nuförtiden minns jag alltid hur det var att sitta i köket, uppe i det röda huset långt upp i norr. Barndomsminne kan vi kalla det för.

Hoppas Olivia kommer hem från skolan snart, jag börjar nämligen ha lite tråkigt. Och jag hoppas min lärare kan godkänna min reportageidé nån jävla gång så jag slipper oroa mig över det och sätta igång. Borde läsa, men jag har ingen feeling för det för tillfället.

Förövrigt är det måndag idag och jag vill kolla på The Wire med Simon, men av vissa logistiska skäl är det svårt. Hur ska vi göra, vänta tills på onsdag eller?

Londonväder

Vädret ute är helt underbart. Eller snudd på i alla fall. Just det här vädret påminner mig om min, Simon och Dennis lilla Londonresa förra året. Just det väder som är nu var det i London när jag tåg mina första stapplande steg utanför Liverpool Station och den fina vy som var då. Fan, den resan var verkligen rolig. intensivt var det men jag kommer ihåg det mesta i detalj. Vi hade en rolig helg då, ett perfekt avbrott i våra i övrigt rätt trista liv i Värnamo som vi levde. Nu önskar jag bara att jag hade råd att sticka iväg någonstans bara. Är lite trött på Sverige, men vem är inte det nu. Varje dag önskar jag att det vore varmare, mindre blåsigt och mindre regn. Men den här helgen har ändå vädret varit okej, förutom de kvällar jag var ute. I fredags var det regn, blåst och tillslut även snöblandat regn. I lördags blåste det satan i gatan ute. Men på dagarna har det varit trevligt. Både fredagen och söndagen bjöd på strålande sol. Idag är det rätt molningt men det är fortfarande vindstilla och sådär behagligt varmt.

Nu ska jag plugga på min tenta, fy fan...

Herren sade varde ljus

Idag är det vilodagen, det har herren sagt i sin heliga skrift och enligt mina erfarenheter har han sällan fel, den där skäggige mannen uppe i himlens paradis. Därav sitter jag och knapprar lite planlöst på min laptop, lyssnar på någon gammal Buzzcocks-hit och låter tiden sakta rinna ifrån mig. Idag har jag inte gjort speciellt mycket överhuvudtaget och jag erkänner att det är rätt skönt faktiskt. Särskilt efter helgens flängande in och tillbaka till Sveriges blåsigaste och regnigaste håla, i folkmun kallat Göteborg. Igårkväll var jag med flickvän och hennes bästa vän på någon slags Balkan-klubb. Innan vi gick det kändes det som att det skulle vara vi och 200 ex-jugoslaver. Så var inte riktigt fallet men det lossnade aldrig riktigt. Balkan-musiken har inte riktigt den inverkan på min kropp som får mig att släppa alla spärrar. Nej, för att det ska ske krävs det lite knullelectro, knashouse eller byråkrattechno, typ sådant de spelade på Rio Rio. Men jag har på två utekvällar druckit sammanlagt sju öl, det är rätt bra för min nya, lite nyktrare framtoning. Så jag kan inte säga att jag varit spiknykter i över två veckor, men snudd på.

Nu ska min flickvän utföra diverse byggarbeten i sitt rum. Sitter mest och tittar på, nickar lite gillande och säger några mindre väl valda ord ibland. Är med sanning född med tummen mitt i handen. Att ge en hammare till mig är som att be om olycka. Fick G i träslöjden på högstadet med den makabra motiveringen av min lärare, "Ingen i min klass ska ha underkänt". Jag tackade, bockade och slog hammaren på första, bästa finger i ren glädje, en glädje som blev rätt kortvarig då.

Borde börja plugga lite inför min tenta. Hela tentan ska byggas på textanalys. Låter inte speciellt skoj, eller med en sådan utgångspunkt är det givet att det kommer bli en paradgren för alla som är skickliga på att "spreja guld på bajs". Något min gode vän Simon är mästare på. Jag tror även att mina personliga kunskaper i ämnet är rätt bra. Därför kan det nog bli okej med en subjektiv tenta. Imorgon har vi lektioner, jag skolkar och stannar kvar lite här.

Vi kör samma igen

Den här låten är ju faktiskt för jävla bra ändå. Har redan tipsat om det en gång innan men repetition är kunskapens moder sa min gamla mattelärare. Just idag med rådande väderlek är den helt perfekt. Igår var vi ute i regnet och gjorde Göteborg en sväng. Först 25-kronorsöl på ett ställe fullt med låtsasschtekare och annat vanskligt folk. Efter det gick vi ner till Feskekörka, åt en lax och gick till havs på Rio Rio. Mysigt ställe det där, kul att festa på en båt liksom. Det var schysst musik, vi dansade och tittade på killarna i Pacific! som gick runt och minglade. I inträdespriset fick man deras skiva på köpet, det var riktigt najs. Hade en innestående känsla att jag skulle springa på någon från hemtrakterna. Och seppåfan så gjorde vi det också. På dansgolvet sprang vi på Julia som jag bodde hos på Way Out West och åkt bil hemifrån Emmaboda en gång. Lite tråkigt bara att vi var tvugna att gå så tidigt (01.40) när stället stängde vid fem. Men bor man på landet så gör man. Hemresan var en kakafoni i regn, genomblöta skor och snö. Undantaget vädret så var det en bra kväll och det visade att man kan ha roligt trots att man bara har fyra öl i kroppen. Hoppas det funkar lika bra att göra så i Stockholm.

Idag ska vi ut och ta en tur med bilen, hoho. Inte kört bil på en månad nu så det blir väl på tiden. Sen ska vi nog börja beta av sista säsongen av "Six Feet Under".

RSS 2.0