Därja!

Äntligen var det någon mupp på Håkan-forumet, som drivs av min nemesis, som lyckades skita ur sig singeln. Jag bara länkar vidare, klicka inte här. Sådär, nu behöver jag inte röra mig ur fläcken på hela helgen. Bara sitta och lyssna, lyssna och lyssna. Puss

Framme i Såsen

Då var det fredag igen och jag har tagit det alldeles lugnt och allena här på morgonen/förmiddagen. Resan igår gick utan några vidare problem, satt hela tiden och läste Norman Mailers debutbok, minns inte vad den heter men den handlar om andra världskriget. Jag har ju varit deep down in the shit med andra världskriget och i denna boken behandlas kriget på öarna i Stilla Havet med Yanks/Japsare. En del av kriget jag faktiskt har rätt dålig koll på. När det kommer till Europa är min vetskap en aningen större. Fullkomligt älskade sönder "Band Of Brothers", har sett ett antal avsnitt om Hitler och hans män plus en hel del annat. Boken jag har är lång och med väldigt liten text så det tar lång tid att läsa, vilket är rätt bra. Måste ju tänka på antalet tecken för det pris jag betalar.

Vädret här i Frillesås är för tillfället snudd på så fantastiskt det kan vara i februari. Solen skiner, inte ett moln på himlen och det blåser endast lite bris. Innan var jag ute för en cigarett. Satt i solen och långsamt sög i mig nikontinet. Upptäckte att det var helt underbart så jag var tvungen att ta två. Nu håller jag på och ordnar mat till min flickvän så den står på bordet när hon komer hem om 20 minuter. Jag känner mig nästan lite husmoderlig om jag får säga det själv. När vi ätit ska vi gå på långpromenad i det fina vädret. Hoppas vi går ner till havet.

I övrigt väntar jag på att första bästa jäppe ska läcka Håkans nya singel. P3 lurade ju aset av mig och vägrade spela den i morses när de till och med hade gått ut med det i pressen att de skulle. Nu ska jag hålla mig till P1 i fortsättningen. Där är det bara prat, prat och prat, det gillar vi. P1 Morgon är det nya svarta

Pack your bags

Då börjar klockan så sakterliga ticka fram till 17.06 då tåget lämnar centralen här i stan. Sen väntar en drygt sex och en halv timmars resa genom skog och öppna landskap innan jag är framme vid dörren hos Olivia. Med mig på resan har jag en dator och sen ska jag försöka hitta en bok på Pocket Shop att förkovra mig i under resan. Känner för något trevligt skönlitterärt denna gången. Ska se vad jag kan hitta där. Annars var det meningslös skolgång och lite sitta i solen med kaffe o cigg med min gode vän Simon plus några av hans tama klasskamrater. Allting är mer eller mindre färdigpackad för en vistelse på lite drygt sex dagar, sent tisdagkväll räknar jag med att ankomma till Stockholm för att åter göra staden säker med mina högögon. Ska sitta på min tron här uppe i Skrapan och titta ut över staden. Nu ska jag iväg och se skog, det var ju hela fyra dagar sen jag fick se något sånt exotiskt. Dags att dra på sig Raffe-kavajen, snöra på sig Prada-dojjorna och svida in sig i sin slitnaste duffel för kontrastens skull. Känner inte riktigt för att dra fram Burberry-trenchen igen, låter den vila någon vecka till. Men ni får ha det så gott som ni kan. Imorgon funderar jag på att gå upp klockan 06.00 för att lyssna på Håkans nya singel som varenda jävla musikrecensent har hört utan att läcka, måste vara rekord. Hejdå

Undrar lite över landets tillstånd

Undrar lite om vilken musik som är inne här i Stockholm för tillfället. Har hört talas att The Teenagers är rätt på vad jag förstår. De omnämns bland annat på Rodeo som är väl någon slags hipster-bibel här i byn. Har börjat gilla skivan mer och mer som med många andra, "Reality Check" heter den för övrigt, finns inte i butik för än eller ska man skriva som Lokko, "kommande album". Men med en refräng som går "I fuck my american cunt" kan det väl inte vara dåligt? I övrigt undrar jag vad creddmaffian tycker om Hot Chips nya, förra plattan var väl 2006 hippaste skiva. Tror att Hot Chip kan beskyllas för att ha influerat varenda torparhipster att skaffa nördbrillor. Musiken var vi ute efter, personligen är jag helt för skivan. Visst saknar jag en "Boy From School" men sådant kan jag leva utan. Istället faller jag mer pladask för de mer nedtonade sångerna. har nämnt en innan här på bloggen med en lång titel som jag inte orkar skriva igen. Undrar vad indiekidsen på Baba dyrkar nuförtiden, eller lever de fortfarande kvar i den första halvan av 2000-talet. Lyssnar de på Hästpojken eller vad?

Nu borde jag skriva en annan grej, fokuserar på det istället. Jag älskar min skolwebb ibland, särskilt när det dyker upp meddelanden om inställda lektioner. Det hände mig precis, eftermiddagens mangling är inställd och jag får god tid till att fokusera på min resa, bra det, bra det.

Johan och Malin åker till Egyptien imorgon, jag blir avundsjuk. Men var inne och snookade på Facebook innan. Såg lite bilder från våran vän EP och några av hans vänners fiskesemester. Jag blir också sugen på att hooka upp en stuga på landet, gärna vid en sjö och bo där med några goda vänner, en massa alkohol och inget att göra. Vad säger du Simon, lite sugen är du allt?

Västkust och plattor

Det är onsdag idag märker jag. Inatt drömde jag lite wacko dreams, en som började olycklig men slutet var bättre. En annan var lite weird. Skivsläppsonsdag idag också. Har ägnat förmiddagen åt att förskaffa mig två av skivorna som klockade in höga betyg i dagens DN. Dels västkustens finest, Pacific!, och den där hunden El Perro Del Mar. Har snart hunnit mig igenom Pacific!s platta, får se hur det går med övriga bestyr idag. Har börjat med att researcha lite inför mitt långa epos om skivbolag och nya artister. Läser spännande statistik från IFPI och kuskar runt på diverse mediasök platser i min jakt på information.

I eftermiddag ska det tvättas för fulla muggar. Imorgon är det skola och sen avresa till Västkusten på eftermiddagen var tanken. Ska tillbringa en långhelg därborta, klingar bra i mina öron. Andra helgen i rad jag lämnar Stockholm. Helger i Stockholm är dyra att leva. Har varit spiknykter i tolv hela dagar nu, är väl på väg mot något slags rekord här säger mig min inbyggda statistikmotor. Nu är jag sugen på att klubba säl, hejdå

Bollar och wiseguys

Idag har jag spelat fotboll ute i regnet. Det var trevligt att röra lite på dödköttet och leka lite med kulan. Min klass ska starta ett korplag och jag ska vara med. Annars har det varit lite skolarbete i en trång etta i Vasastan ihop med åtta andra klasskamrater. Kvällen har jag ägnat åt att fördriva tid på alla möjliga sätt. Läst massa knas på Flashback, samhällets avsrädeshög som gör sina sista dödsrop. Nu är jag bara trött och så, mår lite dåligt själsligt men det blir så ibland, det blir det. Jag har haft alldeles för mycket tid för att tänka på saker. Imorgon har jag åtaganden som måste skötas. Tvätt, plugg, bokinhandling och lite tjafs med posten skulle jag tro.

Förresten, igår misstänkte jag och Simon att vi såg maffian, det var spännande och lite ruggigt.

Det är mycket nu

Sannerligen så är det så. En ny kurs startade i skolan och någon mjukstart var det inte. På torsdag har vi två uppgifter som ska vara klara. En researchuppgift om en reportageidé som jag kläckte på min rökpaus för två minuter sedan och en textanalysövning som skall färdigställas imorgon. Sen är det nog fullt ös de närmsta två veckorna i alla fall. Sen är det diverse teknikprylar som ska skickas till diverse ställen i landet runt om. Har ett gäng räkningar som också skriker om att få bli betalda. Idag är det måndag och det innebär "The Wire"-måndag med Simon. Har fått en heads up av en klasskamrat som är lika slaviskt insyltat i The Wire som jag & Simon. Något otrevligt och chockartat kommer ske i det avsnitt vi ska se, vad vet jag inte men jag har redan börjat ana vad det kan vara. Någon kommer säkerligen dö, någon som ligger oss nära hjärtat. Min klasskamrat har inte återhämtat sig än efter en veckas konvalecens. Sen har jag några personliga spöken och problem att ta itu med också, så nu är det mycket, minst sagt.

Du & jag döden

Dennis har vid ett par tillfällen påpekat hur det känns att träffa sin döde morfars bror. Idag fick jag på något sätt förståelse för vilka känslor som dyker upp då. Idag träffade jag min egna döde morfarns bror för första gången sedan morfars begravning för 2,5 år sedan. Vid själva träffen reagerade jag inte så kraftigt. Men på flyget hem när jag och min bror diskuterade saken blev det klarare. Morfars bror är en kopia på min morfar, lite längre kanske och betydligt friskare. Han påminde om den morfar jag har kvar sen barndomen, minus doften av tobak då. Alla uttryck, kroppsspråk var så identiskt så det nästan var som att se morfar igen. Som bonus åkte jag, Samuel, mamma och moster ut till morfars grav. Sist jag var på den platsen hade jag burit kistan och sänkt ner morfar till sin sista vila. Minns mycket väl när jag slängde ner den röda rosen i graven och storbölade. Jag tror aldrig jag gråtit så mycket som jag gjorde på morfars begravning. Morfars gravsten var helt täckt i snö idag, jag ångrar att jag inte fick vara ensam vid graven ett tag. Har några ord jag skulle behöva växla med den stenen känns det som. Så när jag träffade brorsan diag ville jag bara ha min morfar tillbaka. Jag saknar huset ute i Alvik, trappan vid dörren där morfar satt i sin gubbkeps och rökte sina John Silver. Morfar var väl bilden av en norrlänning, han sa sällan så mycket men när han väl sa något så var det alltid något klokt. När jag var mindre var jag ibland lite rädd för morfar, men har vid äldre år insett att han bara var sån och inte för att han ville vara elak mot oss, han älskade ju oss.

Besökte även mormors nya lägenhet inne i Luleå dit hon flyttade efter att morfar gick bort. Det var som att gå in i deras hus fast i miniatyr. Alla möbler, alla minnen hade liksom följt med. Men nog saknar jag det där huset ute i Alvik. Nästa gång jag är i Norrland ska jag ta mig mera tid till saker. Ska åka till det huset och se hur det ser ut, sitta vid morfars grav i någon timma och bara vara med mormor. Jag tycker hon verkar så ensammen, trots att hon inte är det, men någonting saknas och det är förstås morfar.

Annars är väl den genomgående känslan att jag har betett mig rätt illa mot min släkt däruppe. Har inte ens varit och hälsat på sen morfar dog. Har skyllt på jobb och annat. Varför vet jag inte? När jag väl var där blev jag så varmt och hjärtligt välkomnad så jag vet inte. Fick träffa min söta femåriga kusin Tilde också. Världens sötaste lillvuxna femåring. Har ju mer eller mindre gått miste om hennes uppväxt. Jag blir alldeles varm i hjärtat bara jag tänker på henne. Visst är hon lite jobbig ibland, men när jag och Samuel skulle åka hem idag så fick vi först en kram och precis när vi skulle gå ut genom dörren kom hon igen och sa "nej,idag får ni två kramar" och det från en liten tjej som knappt ens har en aning om vem jag är. Det var värmande för min själ.

Har även bott ihop med våran fyra månaders gamla kusin, Axel. Stackars ungen har fått problem med andningen och mådde väl inte så bra. Han bjöd dessutom mig på en ny upplevelse. Blev nämligen nerspydd av den lille krabaten. Men ack så söt han var ändå trots att han inte mådde något bra.

Helgen har varit väldigt bra. Tiden gick väldigt fort men det var väl väntat. Har ätit förbaskat mycket mat så jag är fortfarande mätt. I fredags fick jag mormors pitepalt och det smakade himmelskt. Åt hela sex stycken och det är jävligt mycket mat ska jag upplysa herrskapet om. I lördags var bror och jag på ishockey. Såg på när Modotåget körde över skoterraggarna från Luleå. Vi stod i den lilla tappra Modo-klacken och gapade på i diverse ramsor. Det roligaste är när man driver med det andra laget och försöker psyka så gott det går. Inledde matchen med att gasta "vi ska till slutspel och det ska inte ni", sen rann det bara på. Vinst med 4-1 och det var härligt. Ingen större hockeymatch men en vinst är alltid roligt. Snart är det ju slutspel.

Nu är jag hemma i verkligheten i Stockholm. Vädret är väl den stora skillnaden. Hade nästan vant sig vid 10 graders kyla och en massa snö. Hemma i Stockholm är det fem grader och bara blåst. Vet inte vilket som är bäst faktiskt. Är väl olika grader av helvetet gissar jag.

Imorgon är det ny kurs i skolan och jag ser väl inte speciellt fram emot det där. Nu borde jag sova, har saknat min säng. Godnatt

Snö

Det snöar här utanför. Inuti vet jag inte vad jag ska göra. Ingenting blir någonsin bra, vad kan jag göra?

Jag längtar hem till Stockholm

Ett misstag

Jag gick med i Facebook, jag ångrar mig redan, fan och fan. Men jag har ju inget jobb och jag börjar tröttna på mitt liv. Jag provar vetja. Gillar det här med att hoppa på saker som jag svurit och dyrt lovat att aldrig gå med i. Jag är en okonsekvent jävel, det ska ni veta. Snart kommer det väl krylla av bilder på mig själv klockan fyra på morgonen, samtidigt som jag förtär min egen avföring från en skärbräda...

Dagens drömmande electroniska favorit

Ja, valet är väl inte så svårt. Efter några lyssningar på Hot Chips nya skiva får det bli "We're Looking For A Lot Of Love". Musiken passar rätt bra in på min sinnesstämning. Texten ger jag som vanligt blanka fan i. Vill jag ha text så läser jag en bok eller en tidning, musik ska byggas på toner, inget annat.

En dröm

Jag läste en artikel om mannen bakom Hercules & Love Affair. Varför blir jag alltid så jävla sugen på att flytta till New York när jag läser sådana artiklar. Hoppas jag hinner med det innan det är för sent, vad jag nu ska där och göra?

En ensam torsdag

Då var första kursen på vårterminen avklarad. Det känns bra, det får jag erkänna. Den här kursen har varit den som varit jobbigast rent psykiskt. Har fått utstå rätt hård kritik på i princip alla grejer jag lämnat in. Därav mitt inte så lyckliga inlägg igår bland annat då allt kändes skit. Idag är det bättre, snudd på bra. Men nu har jag tid och fundera på de andra sakerna i mitt liv som inte är speciellt bra. Ekonomin och avståndet till Olivia, det är väl typ det.

Imorgon tar jag flyget till Norrland för att tillbringa helgen med släkten där uppe. Frida har med kort varsel redan lämnat huvudstaden så jag är ensam. Går runt och klurar lite över vad jag ska göra ikväll. Mina klasskompisar tjatade på mig att hänga med och dricka öl ikväll. Jag tackade nej, har varken råd, lust eller ork erkänner jag. Likaså igår var det tal om att gå ut på en bar, som tur var kände min vapendragare Simon likadant så vi stannade hemma i godan ro och upprepade frasen "passa daej soå jao inte boussar Attila poå daej" i en timme, alltid åtföljt av ett skratt. Tänk vilka enkla nöjen man kan ha.

Förresten har Emmaboda bokat Justice till sommarens festival. Fick den nyheten av min älskade flickvän samtidigt som jag trakasserade folk med min mikrofon på Huddinge station. Jag blev så glad så efter det har egentligen ingenting fått mig på dåligt humör. Inte ens mitt superkassa radioinslag.

Var ute och tog en cigg innan. Bredvid mig står en annan man. Efter två bloss frågar han "är det inte du som bor granne med mig?" Och tydligen var det så också. Han får en elräkning på 700 kronor varje månad, helt sjukt. Jag och Frida fick en på 1000 spänn för tre månader. Galen värld, galen värld.

Utanför skolans bibliotek där jag avnjöt en annan cigg så kom det fram två yngre män av utländsk härkomst och började ställa frågor om skolan. Det tyckte jag var spännande och försökte ge så bra svar som möjligt. Efter ett halvår här i Stockholm har rökningen äntligen börjat ge nytta då jag snudd på dagligen kommer i kontakt med nya människor tack vare mina Kents.

I övrigt har jag visat en favoritfilm från YouTube för mina klasskompisar idag. Jag ska även dela den med er, det är Kräk-Eva som gör stor humor igen.




Och för att förhöja denna torsdag ger jag er en bonusvideo signerad Killinggänget:


Give up

Just nu känns allt hopplöst och helt åt helvete. Efter de senaste dagarnas skolarbete blir jag mer och mer osäker på om jag hamnat rätt. I alla fall verkar det som lärarna inte gillar mig för tillfället. Min text fick utstå hård kritik i måndags och gårdagens radioinspelning blev upptaget som ett av fyra exempel under dagens genomgång. Det enda som fick utstå hård kritik var förstås mitt. Allt detta har sänkt moralen i mitt arbete så dagens radioinspelningar har gått ännu mer åt helvete. Jag pallar fan inte mer, mitt självförtroende är helt kört i botten och det blir fanimej inte bättre. Bäst att fundera över min framtid, kanske borde satsa på något annat. Ekonom, jurist eller vad fan vad som helst? Kanske dags att ge upp murveldrömmen, en gång för alla...

Golden Lonely

Ja, guld och guld är det väl inte att vara själv, men så är det och fakta talar tyvärr för sig själv. Kom precis hem från centralen efter en trevlig taxiresa dit. Mindre trevligt var det att vinka av min älskade som tyvärr satt på ett tåg mot Göteborg. Men vi har haft en bra helg, det har vi. Har innehållit mycket god mat, en del vin, shoppingrundor och en hel del Six Feet Under, precis som det ska vara. Nu ska jag försöka klara mig själv här ett tag och det ska väl gå bra antar jag, det brukar ju fungera. Vädret ute blir i alla fall bättre och bättre för varje vecka som går. Innan vi vet ordet av är det sommar. Har ägnat en hel del tankar om den närmsta framtiden. Får jag inget extrajobb här i Stockholm inom kort så blir det nog Värnamo för min del i sommar, det är väl så som det ser ut i dagsläget. Annars inte mycket nytt. Ska snart hem till Simon, kolla på nya avsnittet av The Wire och lira lite våldsspel på hans nya Playstation 2 för att bli av med vissa aggressioner. Får väl återkomma om det är något annat. Nu ska jag sörja lite för att Olivia har dragit, gud så mycket jag tycker om henne, ni skulle bara veta. Puss

Paus

Usch, just nu saknar jag inspiration att skriva här. Blir nog lite tyst här de kommande dagarna och så, ni hajjar. Ägnar hellre tid åt Olivia än att sitta och blaja ut en massa strunt här. Nu undrar jag var min dvärgvän tagit vägen, hoppas han inte fastnat nere i någon grotta med sina sex andra dvärgpolare och Snövit...

Halvår

Idag, är det den tolfte februari. I rena datum betyder det att jag varit tillsammans med Olivia i ett halvår, en rätt lång tid ändå. Det har blivit rätt många resor kust till kust under den perioden. Lite bra sammanträffande är att det var ett och ett halvt år sedan vi träffades för första gången också. Blir inget speciellt firande idag utan det får bli till helgen. Men jag är glad att vi fortfarande är ihop och hoppas att det fortsätter ett bra tag till. Visst är det inte alltid lätt med relation på avstånd, särskilt när varken någon utav oss är några större fan av att prata i telefon. Det har i alla fall gått rätt bra, vete fan hur många timmar jag ägnat åt telefonsamtal till henne, men många är det kan jag lova och fler kommer det bli.

Annars är det rätt lugnt idag, har fixat lite skolarbete och sånt. Tänker mest ta det lite lugnt idag, sov länge och hade det gött liksom. Sängen va oerhört bekväm idag. Borde gå till ICA inom kort känner jag, så det får väl bli rätt snart antar jag. Men tjarå så länge.

Läs inte slutet

En måndag till som kan avskrivas från mitt liv. Har ägnat dagen åt att umgås med Simon, fota lite när han tvättar fönster, kollat på The Wire tillsammans, träffat Frida, snackat igenom livet med henne och på kvällskvisten fick jag en ny tv-seriekärlek, "Curb Your Enthusiasm" eller som det så vackert heter på svenska "Simma lugnt, Larry". Vet att jag är lite efter, typ sju år eller nått men det spelar mig ingen större roll, så länge det underhåller så är Mattias nöjd med det. Märks att det är skaparen bakom Seinfeld som gör serien i alla fall, det är lite lagom stukat och ibland är det roligt med lite fuck-ups mitt i alla polisserier och draman.

Annars vet jag inte, har en dålig magkänsla för tillfället. Har så mycket saker som bekymrar mig så jag vet inte vad. Jag bara funderar och oroar mig större delen av tiden, jag känner inte mer för det här nu. Allt oftare kommer tanken att bara ge upp allt, lämna skiten och göra något annat. Men jag kämpar vidare, var dag är en kamp på det ena eller det andra sättet. Det är sällan jag kan luta mig tillbaka och känna "allt är gott nu, det är lugnt" Alltid, alltid något som bekymrar, hur länge ska det här fortsätta? Hela livet eller? Isådanafall vete fan hur länge jag kommer palla med, jävla piss helvete, kuken...

Antingen eller?

Usch, det känns som att allting runtomkring dränerar mig på skrivlust. Går alltid runt och tänker på saker som vore roligt att skriva om, men jag gör det aldrig. Alltid är jag för trött för att kunna formulera något vettigt eller så är tankarna som snurrar om allt och inget lika oinspirerande. Ibland funderar jag på att sluta skriva här, det skrivs ju sällan något bra stilmässigt. Visst är det gott att ha någonstans att skriva ner lite känslor och sånt, men formuleringarna och innehållet är väl rätt tvivelaktigt ibland. Oftast är det något jag slänger ihop på tre minuter och sen trycker på publicera. Borde kanske börja skriva lite mer sällan fast försöka göra det bättre, mer genomtänkt och varsamt utformat. Vad tycker ni? Ska jag fortsätta med den här utbajsningsbloggningen eller försöka skriva något mer ambisiöst? Ingen lär väl svara så jag får väl fundera vidare själv gissar jag.

Nu ska jag krypa upp nykter i min säng och försöka få lite sömn. Imorgon är det en ny vecka med nya utmaningar. Tyvärr inga roliga utmaningar såhär i början, men framåt slutet av veckan blir det bättre, det har jag redan tjatat nog om nästan. Jaja, tack för den här veckan, nu viker jag in hovarna och häver mig i hoa som sagt, hejdå

Lite bus och tönterier

Söndag idag och lite smygångest har allt kommit på besök. Än så länge är det väl okej med mig ändå får jag väl säga. Sov borta inatt, hos min lite kortare vän borta på Odenplan. Vi hade trevligt igår, det hade vi. Vi lurade i en moderedaktör på Cosmopolitan att Simon brände hembränt i källaren på Hagagatan och att på tisdagskvällarna brukar han, Paggan och Musse träffas för att dricka sprit och gräva tunnlar, under namnet "Tre korta, skäggiga män". Annars kastade jag enkronor på folk och skrek "jag köper dig, billiga människa" på doncen framåt 4-snåret, det var också lite roligt.

Nu orkar jag inte skriva mer, jag längtar tills på torsdag nu, väldigt väldigt mycket. Tjarå

Det var allt

Igår blev jag full, ikväll ska jag till landet, inatt får jag sovgäster, det var nog allt, hejdå.

Händ då!

Nu är jag uttråkad och rastlös. Ingenting händer här nu.

Frida, kom hem!
Simon, kom hit med vinet!
Olivia, ring!


Så det händer något, nu läser jag bloggar jag redan läst tre gånger idag, det här börjat bli jobbigt, vad ska jag ta mig till?

Lam

Hmm jaha, fredag då ja. Låg länge, länge i sängen. När jag vaknade sken solen och livet var vackert. Har tagit det alldeles lagom lugnt såhär på förmiddagskvisten. Läste DN i typ 1,5 timma och sånt gottigt. Har ägnat den senaste timmen åt lite oseriöst jobbsökande typ, inget roligt men ett nödvändigt måste. Lattjade ihop ett CV på en kvart typ. Sitter och lyssnar på Hot Chips nya platta då, "Made In The Dark". Självaklrt sitter jag och jämför med deras förra album som var alldeles strålande. Det nya är inte dåligt, det är det inte, ska ge det några lyssningar. Men någon hit i klass med "Boy From School" har jag inte hittat än. Men men. Ikväll blir det nog lugnt, trots att både Flyktsoda och Fuse hägrar ute i Stockholmsnatten. Blir matlagning med Simon över en flaska vin, jag hoppas på rött. Nu ska jag fortsätta lama mig, tjarå

A Day In Life

Ja, idag har jag haft en låååååång och rätt tråkig dag i skolan. Gled runt i min nya murvelkavaj och såg ut som en föreläsare typ. Funderade på att gå in i valfritt klassrum och ställa mig och hålla ett föredrag om något, hade klätt mig väl. Träffade en Värnamobo också, en sådan man träffat på typ festivaler och på Harrys typ, spännande. I övrigt inget speciellt. Provade att gå upp för trapporna när jag var hemma, fy fan vad jobbigt det var. Det är ingen barnlek att klättra upp för dom trapporna. Har endast gjort det i berusat tillstång och tur är väl det sig. Men men. Pratade med Olivia i över en timma nyss, jag saknar henne verkligen, verkligen jättemycket nu. En hel vecka kvar tills hon kommer hit, på alla hjärtans dag, så passande. Om fem dagar har vi varit ihop i sex månader. Ett halvår är ändå ett bra tag, mina tidigare förhållanden har alla pajjat efter typ tre så det är något nytt, men ack så underbart.

Imorgon är jag ledig från skolan, inget som behöver skrivas eller göras, underbart. Ska sova ut, läsa DN ordentligt, försöka söka lite jobb och skicka iväg ett paket typ. På kvällen är det matlagning hos Simon med en flaska vin till det, ska bli najs det med. Nu ska jag se klart på ett avsnitt "Tell Me You Love Me" innan jag ska häva mig i hoa, hare...

Dagens referens

Näst sista spåret på Hästpojkens skiva påminner mig väldigt mycket om Suedes "Saturday Night". Mycket mer hade jag inte att tilläga, nu ska jag bajsa iväg mig själv till skolan, min cigg är slut, fan, hejdå...

Lite flams och trams

Fan, nu sitter jag här och gör ingenting och får ingenting gjort. Det känns inte speciellt bra. Kniven mot strupen, here wo go. Vill bara att allt ska vara klart så jag kan trycka in skiten och sen låtsas som den försvunnit. Om två veckor är det väl seminarie och då ska det rotas i det hela igen, jag gillar fanimej inte det här, det gör jag inte. Satan i gatan, jag gillar att svära också. Idag har jag i alla fall haft roligt åt Virtanens påhitt på sin egen blogg, jeopardy-filmen och skivrecensionssammanfattningen är kul. Det är roligare att läsa virtos sammanfattning än att läsa recensionerna själva, ett som är säkert. Maten har varit lyckad idag och rätt nyttig, sitter och rapar kikärtor nu, underbar odör som bildas i min strupe, aaaaaah, Frida svimmar i rummet bredvid typ. Men men, som virtanen skulle sagt, penis poppar ur...

Det nya livet har börjat

Då var det igång då, det nya livet för mig. Var nere hos den lokale grosshandlaren och handlade på mig mat. Inte en pasta- eller baconförpackning så långt ögat kunde nå. Istället var det kikärtor, paprika, gurka och sallad bland annat. Åt mig nyss en lite enklare lunch bestående av en grov ciabatta-macka med lite ost och kyckling på, smarrigt värre. Till middag vankas det wraps med kikärtsröra i, låter det inte najs så säg? Det här är ju fanimig roligt.

Responsmötet gick bra, eller sa inte så mycket, lät de andra tjöta bäst de ville. Ska sätta mig och skriva om lite snart och ordna och dona lite med grejerna här så jag helst slipper sitta uppe hela natten. Nu ska jag fortsätta vifta armarna till Hot Chips nya platta. Tjarå

Bajsmorgon

Jag gillar inte mornar när jag så fort jag gått ner för stegen får slaget i magen som säger till mig "fan vad skönt det ska bli att sova igen". Så nu ska jag gå runt en hel dag och längta till sängen min. Ska strax iväg till Kulturhuset då va, responsgruppsmöte. Får helt enkelt respons på min artikel av folk jag inte har en aning om vilka det är, det är jobbigt. Tänkte försöka ge lite respons också, undrar om man ska bitcha eller bara mumla lite lätt "mm, det var bra". Det regnar ute, jag lyssnar på Hästpojken och Hot Chip. Har börjat komma igång med musiklyssnandet igen, igår lyssnade jag på massa grattis electro house, techhous och sånt wacko shit. Jag vill till musikbörsen nu Simon, nuuuuuuuuuu.

FETtisdagen

Tydligen var det Fettisdagen idag. Passar ju rätt lämpligt in faktikst. Har efter några omgångar på diverse maskiner som bestämmer min vikt kommit fram till att det är dags att börja passa upp min kropp. Därför ser jag den här tisdagen som ett ypperligt tillfälle att säga farväl till mitt gamla liv. Så jag och Simon ska till Vasas och käka en jävla dunderbuffé med tacos. Efter det är det slut med det, nu ska jag fanimej börja laga ordentlig, nyttig mat och inte bara käka massa taskig pasta hela tiden. Håller på och utvecklar ett sjustegsprogram för att komma i form igen. Är ju väldigt pepp på det här, liksom var tog min gamla kropp vägen? Nej, så det innebär bland annat: Istället för att lägga pengar på en massa öl ska det gå till mat istället. Kan tänka mig att jag drar ner supandet från tre dagar i veckan till max en. Sen ska jag försöka ragga upp ett jobb, helst lite sådär extra, inte så många fasta tider, nått väldigt flexibelt eftersom jag behöver det ifall jag ska kunna få min distansrelation att fungera överhuvudtaget. Kan svamla på om det här ett bra tag men det orkar jag inte. Kanske återkommer med mer info om mina program som är under utveckling. Men ikväll blir det farväl med slackerlivet, det funkar inte riktigt så bra. Men fan vad gott det ska bli, hejdå.

PS. Jag saknar dig redan. DS

Habadabadoo

Well, hemma igen i Stockholm. Här är det mesta som vanligt förutom att vi fått något som liknar SL-rösten i våra hissar som glatt basunerar ut vilken våning hissen stannat på, känns som det kommer bli sjukt irriterande. Annars då? Johdå, jag har väl sett bättre dagar. Sov illa, gick upp vid sex, sa hejdå till Olivia, åkte bil till Gbg, tåg därifrån till Stockholm och sen tuben hem, typ. Tågresan var rätt smärtsam i början, mina tankar började spela mig ett spratt, visste inte vad jag häll på med ett tag. En välkommen rökpaus i Skövde fick stopp på skiten och fram med tv-serierna, bättre så.

Funderar lite på att ta en vit månad nu februari ut typ. Eller kanske inte snövit men något åt det hållet. Liksom skippa vardagssupande, inte bli dyngrak på helgerna, inte köra fre-lör och sådana grejer. Det är rätt dyrt och inte så givande har jag kommit på. Ska försöka med det ett tag.

Sa jag att jag ska åka till Norrland om typ två veckor? Kanske inte men det ska jag. En helg hos släkten däruppe. Mormor betalar resa och då var det bara å åk. Har inte varit där sen morfar las i jorden för 2,5 år sedan. Ska få träffa min nya kusin också, Axel eller Ben eller nån kroppsdel heter han i alla fall.

Ska börja läsa texter nu, inget roligt, bläääääää

Naken men ändå vid liv

Var en stund sen jag skrev här. Har hunnit med en del sen vi hördes av. I fredags var det musikalföreställning och en runda på en lokal krog vid namn "Rumpan Bar", behöver inte säga att det ligger på västkusten va? Simon var god nog och ringde mig från Justice, så ett tag stod jag med Justice i ena örat och "Boten Anna" i andra, det kändes minst sagt skruvat kan jag erkänna. Tog det lugnt i alla fall. Igår blev det en liten resa till Kungsbacka med bilen, fika och lite sånt. På kvällen gick vi blåsten ner till ett hus vid havet där en av Olivias vänner bodde och nyligen hade fyllt år. Vi fick en jävla massa mat och jag var så mätt ett tag att jag inte ens kunde stå upp, då är det gott och leva kan jag säga. Sen gick vi hem i snålblåst och snöblandat regn, svensk vinter, underbart. Idag, söndag har vi chillat typ. Tog bilen till Götet och gick på bio, "Juno" blev det", helt okej ungdomsindie från Staterna. Ellen Page var väl lite smårolig ibland, ibland lite för mycket enligt mig. Fast på det hela helt klart en sevärd rulle mina vänner.

Nu sitter stora delar av familjen Åkerman framför teven för att kolla på Nip/Tuck, själv är man förpassad till köket för att koka ägg och skriva artiklar. Imorgon blir det Halmstad, mycket resande alltså, hare så länge...

Jag förs framåt av kraftiga vindar

Nu kikade ju till och med solen fram. Jag har solsken i mitt sinne också. För ovanlighetens skull har jag tagit mig själv i kragen och på tre timmar producerat 3000 tecken i min artikel. Detta hela fyra dagar innan deadline. I vanliga fall vet ni alla att jag sitter kvällen innan deadline, skriker och svär över artiklarna som ska skrivas. Jag känner vind i seglen och att jag kommer få ihop det här. Kvalitén sen då? Inte Bang-klass så att säga men vad fan förväntar dom sig? Jag ska segla vidare på den här vågen nu. Fyra koppar kaffe gör också susen, snart dags för en liten rökpaus. Samspråkade med min vän Simon innan och föreslog att vi borde skaffa en sex kvadratmeter stor källarlokal, fyllt med cigg och en kaffebryggare. Bland allt ska vi ha två skrivbord där vi kan sitta och skriva våra artiklar med hjälp av våra favoritdroger. Vill verkligen ha ett ställe där jag kan både få röka och skriva samtidigt, en dröm jag har...

Vilket jävla väder

Sannerligen är livet på Västkusten ingen barnlek. Jag önskar att jag hade en pool, en gummiflotte och en ordentlig regnrock, då hade jag satt mig därute och lekt hela havet stormar på riktigt. Fast idag blåser det lite mjäkigare än igår. Olivias lillasyster höll mer eller mindre på att blåsa iväg ett tag, såg lite roligt ut. I övrigt var Olivia och hennes klass föreställning imponerande bra. Inte för att jag är en man av showbiz men med mina ytterst knapphändiga referensramar var det av god klass. Tror jag ska titta en gång till ikväll, fast med uppdrag att fota lite (räkna med 1000 bilder).

Läste en bok igår på tåget, "Som vi älskade varandra" av den nyligen avlidne Anders Paulrud. En liten tanke kring boken, förbannat jävla bra, mer behöver man inte säga va? Läs den själva, ni kan få låna den av mig.

Funderar på att ta en runda utomhus, en cigg och lite sånt. Jag vet inte riktigt hur kaffemaskinen i huset funkar, så jag vågar inte prova, ska undersöka saken närmare. Trevligt att ha ett helt hus för sig själv. Gå på upptäcksfärd, skvallra lite med Kimpa och äta en jävla massa mackor, för laga mig egen mat vågar jag inte.

Blir lite skrivarstuga här inom kort var tanken, jag känner redan att jag kommer må sådär alltså. Plus att min sömn lämnade mig inatt, istället låg jag mest och klappade på Olivia medan hon sov.

Olivia pratade om att vi ska ut i Kungsbacka ikväll. Jag har ju mitt mål klart, kunna göra en riktig revision i vad som är värst, Kba eller Vmo, fokuserar stenhårt på det...

RSS 2.0