Vi börjar på nytt

Jag och Simon har börjat leka lite med upphovsrätt och personlig integritet på bloggen Svarte-Petter. Det är rätt roligt än så länge, vi sprider fördomar och bestämmer om våra vänner är penis- eller kukmän. Smalt, analt och bara korkat.

Som alltid, mycket på kontoret

Fortfarande mycket lite tid för att fokusera på blogg. Igår var det litet kalas här i lyan. Inget gick sönder och EP låg och sova hela festen, bara det är en bedrift värt att nämnas. Fick Håkan-boken, ett radiostyrt flygplan, en vinare, godis och FYRA paket cigg. Känns som att presenterna kan säga något om mig. Mer eller mindre musikbesatt, med ett cigarettberoende och ett osunt förhållande till alkohol men ändå bejakar jag barnet inom mig. Klura lite på det ni. Orkade inte hänga med till Doncen inatt utan dog i sängen, vaknar klockan nio med en fullt påklädd flickvän sovandes bredvid, hur det hände vet jag inte. Men antar att hon försökt väcka mig (vilket inte är det lättaste när min promillehalt överstiger två) och sen bara tröttnat på det och somnat. Annars var det trevligt och tack för att ni kom och för de fina presenterna.

Idag blir det nog en middag på MAX, följt av mer matlagning och lite tv-serietittande vore inte fel. Det har vi inte hunnit med än, oväntat där. Men nu ska jag klä på mig tror jag, hejdå

Födelsedagen

Ja, nu har det varit mycket på kontoret. Har hunnit med att hänga lite med hipp-Stockholm, ibland kändes det som att vara med i Stockholmsnatt typ. Åkte taxi hem klockan kvart i två för jag orkade inte vänta längre för att få komma hem till min flickvän som satt uppe och väntade på mig, är hon inte för underbar?

Idag har det varit födelsedag. Mycket trevligt. Har hunnit med skola, lunch på indiern, några timmar på stan, fika med storebror, vällagad middag med Olivia och några öl på Snottys med Olivia, Jossan, Simon, EP och Lina, trångt och härligt liksom. Tack alla ni som sagt grattis på alla möjliga sätt, SMS, Facebook, kommentarer på bloggen och telefonsamtal. Lite särskilt tack till mina nära vänner här i Sthlm som alla tre tillägnat varsitt blogginlägg till min födelsedag, tack, jag älskar er, puss puss.

Hippodrom

Jaha, nu har det varit stressigt i någon timme eller två. Efter en lugn dag med några mer eller mindre lyckade telefonsamtal brakade livet loss ordentligt. Alla ringde, kvällen blev finito uppbokad samtidigt som jag skulle laga mat, diska, duscha, raka mig och städa toaletten. Men men, missar som sagt var min flickväns ankomst till stan, bittert. Istället ska jag iväg på en runda till Galleri Kleerup och så småningom möjligen fortsätta till Berns, wacko shit, antar att någonting kommer fucka sig på vägen, men då är jag den förste att berätta det. Önska mig lycka till, nu ska jag med stor sannolikhet möta hipsterstockholm i vitögat. Ack ack ack...

Behov av rekrytering

Jag borde ha en sekreterare som sköter alla jobbiga samtal åt mig. Frida, du har erfarenhet av det yrket, sugen på att ställa upp?

Murvelångesten

Japp, äntligen lite råkokt ångest över skolan. Murvelångesten kallar jag den kort och gott. Innan klockan slår två ska jag förhoppningsvis ringt till ett antal olika chefredaktörer i min jakt på information. Borde dessutom kontakta ett forskningsinstitut och fixa allting inför kvällens arbete. Känns rätt pissigt att inte kunna möta min flickvän på stationen när hon kommer. Det brukar vara rätt fint, stå där och vänta, kedjeröka och sen se det fina blonda hårsvallet dyka upp i folkmassan, ett leende, en kyss och en tunnelbaneresa hem igenom Stockholmskvällen. Nu missar jag det som det ser ut nu och ja, inte bra. Min mage tycker inte heller om det och protesterar högljutt varje gång jag dricker kaffe och tar en cigg. Men nu ska vi inte trilla in på Hanna Fridén-spåret och snacka mänsklig avföring, jag sparar på de detaljerna. Nehe, nu ska jag försöka fokusera på mina samtal, men som sagt var, jag hatar telefonintervjuer, jag hatar de så jävla hårt och brutalt. Avsky är ett bra ord, avsky är det. Istället vill jag hellre sitta på Nytorget och snacka skit med Jossan liksom, men det hinns väl inte med tror jag.

En vandring genom natten och min hjärna

Nu är det natt, verklig natt. Jag har fått tag på Joel Almes hypade skiva och den passar bra till natten. Var ute på en promenad innan, två timmar eller så, mitt i natten. Söder är fint, om inte finast på natten då jag slipper se andra människor. Det var bara jag, mörkret, en massa hus och bilar som körde. Satte mig ner vid Hammarbykanalen, undrade vad som egentligen finns i båtarna som står där nere. Såg en man kissa i kanalen på andra sidan. Tog ett varv när till Danvikstull och sen Skånegatan hem. Tittade in på Snottys för att se om Peter var där, det var han inte. Gick hem istället och lipade lite över mina egna tillkortakommanden.

Finns kanske något att skriva men jag väljer att inte göra det. Nu vill jag bara ha imorgon, jag vill att Olivia kommer hit, jag är trött på telefonerna.

Någon borde förbjuda mig att tänka ibland, det gör mig ingen nytta. Jag borde skaffa en inneboende när Frida flyttar, helst en som är arbetslös och jävligt pratsam. Fast det finns ju andra jag hellre vill flyttar in, men det får vi se...

Mera fotboll

Kanske skulle orda lite om gårdagens match lite. Lika bra att säga från början att det var en mindre väl genomförd match från Press Understöd FF. Spelet liknade det spel Hammarby presenterade i första halvlek mot GIF Sundsvall. Det var svårt att hitta uppspel, rörelsen på anfall och mittfältssidan var alldeles för dålig och det var för långa avstånd mellan lagdelarna. Matchen slutade 3-0 till motståndarlaget och målen kan skyllas på individuella misstag. Som målvakt får jag ta på mig två av målen, riktiga Erland Hellström-insatser (om vi ska fortsätta med Bajen-metaforer). Första målet var dock inte mitt misstag utan det var en rensning av David Johansson-klass (mer Bajen-GIF) av en försvarare som friställde en av motståndarna mitt i straffområdet och skottet var omöjligt att stoppa. Andra målet var ett närskott som jag borde ha tagit, men är inte riktigt vän med stolparna. Tredje målet står också på mig när en misslyckad utboxning på en hörna föll rakt på fötterna framför en motståndare som bjöds på öppet mål. till mitt försvar på sista målet kan det sägas att det inträffade i sista minuten så det var liksom ingen fara. Men några räddningar fick jag till och som belöning har jag jävligt ont i min vänsterhand idag. Kul där, kul där. Sen åkte jag hem och såg lite högklassig fotboll med Liverpool-Chelsea. När Riise gjorde självmålet i sista minuten blev det först helt tyst. Ingen utav oss fattade riktigt vad som hänt, det var bara så overkligt att det skulle bli så. Jag tycker synd om Liverpool, de förtjänade en vinst, det hade varit mer fair med 2-0 istället för 1-1 som det blev. Ikväll ska jag och Simon på Bajen-Elfsborg var tanken, sitter och försöker finna hyfsade biljetter bara, men det löser sig.

Ibland är det skönt med vänner som står ut med mitt tjat mitt i natten när allt bara skiter sig, tack för att ni finns.

Onsdagens läsning

I väntan på att Virtanen fullbordar sin genomgång av dagens cd-recensioner så hittar vi läsningen på Rodeo-mannen Johan Wirfälts blogg istället. Bara läs det här och ta en funderare. En slående bra text om Håkan, manlighet och nytänkande. Annars håller jag med Virtanen om att DN borde sluta dela ut femmor till varenda skiva som kommer från Afrika, tror att hela DN-huset är besudlat av Etnoporren det pratas om, lägg ner va...

EDIT. Här kommer då dagens läsning. Virtanen har möjligen peakat den här veckan, två dagens läsning av två möjliga och ifall ni vill finns även måndagskrönikan att läsa. Men när det publiceras i tidning blir det mera stiff. I tidning får man inte uttrycka "Interndebitera min stjärt", därav föredrar jag blogg-Virto. Några frågor på det?

Premiär då

Japp, då börjar klockan närma sig matchstart. Snart är det dags att dra på sig strumporna, sätta fast benskydden och snöra på sig fotbollsdojjorna. Inser att det här är den första matchen jag spelar på väldigt länge. Noterar givetvis att det är korpen, men ändå. Tror jag la av när jag var tretton eller något liknande. Varför vet jag inte och ibland ångrar jag det, men nu är det som det är. Istället börjar jag känna lite matchkänsla igen. Pirret i magen, lusten att springa ut och svettas blod, aaaaaaaah. Nu smäller det, tjarå.

Dagens läsning

Japp, då damp dagens läsning ner och jag tycker ni bör läsa den med. Virtanen analyserar Kukmän vs. penismän här, bara läs, läs och skratta lite för fan.

Bra och anus

Idag är det både bra och dåligt. Vi börjar med det dåliga. Mitt körkort är borta, putsväck. Hittar det ingenstans och det är jobbigt. Kom på det när jag skulle iväg och handla cigg. Var kan det vara? Vet att jag tappade ur allt innehåll i mitt lilla kortcase igår men minns inte ifall körkortet var med eller inte. Så antingen ligger det och skrotar i något hörn i min lägenhet eller i någon obskyr ficka i något av mina klädesplagg. Skräckscenariot är att det är borta for good, vilket jag inte skulle uppskatta så mycket. Efter att ha drabbats av några sekunders panik så kom jag på att mitt pass finns någonstans här i lägenheten. Letade runt i bokhyllan lite och tillslut fann jag passet och det kändes lite bättre igen.

Till det glada så verkar det som en del av skolprojektet är på väg att lösa sig. Så om allt går i lås vilket det typ måste så är jag ett bekymmer fattigare. Ibland är Facebook till nytta om vi säger så. Nu ska jag städa lite i lägenheten och se ifall körkortet vill dyka upp. Sen blir det fokusering på matchen ikväll, 18.00 Bredängs IP, kom dit vetja och heja fram vårat lag. Det är ju fint väder liksom...

Skjuta städ

Ja, jävlar, tittat på "100 Höjdare", ensammen tack vare att min gode vän Simon idag valde det motsatta könet istället för mig, får väl helt enkelt godta detta faktum och tappert titta själv. Men herregud, de sista snubbarna som sköt städ rakt upp i luften, sådana sporter vill jag också syssla med. Det verkade så härligt att bo där i Södern, dricka öl, leka med pistoler, jaga stora djur och sen avrunda det hela med att skjuta upp ett städ 200 meter upp i luften. Ibland tröttnar man på Sverige helt enkelt.

Pretto-getto-sofo

Jaha, då har jag gjort alla direkta måsten idag typ. Borde kanske gå och handla men känner mest för att punda ihop något hopkok till mat av all skit som redan finns i diverse lagringsutrymmen i lägenheten. Var en sväng och tjötade med Kommun-Gunnar, fick lite idéer och en sjuhelsikes massa jobb som jag antagligen måste göra men inte har någon större lust med. Hinkade lite kaffe i solen och lite sånt, det var göttigt. Borde försöka styra upp lite saker men jag har ingen lust och vilja till det. Typ deklarera, skolarbeta, ringa och sånt. Men nej, vill bara slappa, läsa Café och lyssna på musik. Lalala, tralla lite musik liksom. Vädret ute är fint men jag orkar inte gå ut, det är jobbigt, jag sitter hellre framför den här satans datorn och knappar. Nyheter, bloggar och sånt, bara hejcon bacon alltihopa. Man vill ju helst bara pissa i allt, sova och sen låta det bli torsdag, vill ha flickvän hit, nu nu nu nu. Inser hur jävla trist det kommer bli att inte Stååkkholma i sommar. Men jag tror ändå Vmo kan vara lite okej, har nära till Olivia och många vänner in tha hood så det får gå. På fredag fyller jag ju år, huh, 23, tjugotre bastajävlar. Jag börjar bli en gammal man, vad har jag liksom hunnit med. Alla kompisar pratar om sina resor och allt de har gjort, vad gjorde jag efter gymnasiet? Jag gissar att jag slösat bort min tid rätt rejält, men jag är en tidsslösare, fo sho. Hoppas Simon vill komma hit ikväll så vi kna titta på "100 Höjdare" tillsammans. Nehe, nu ska jag ta en funderare, hejdå

Veckobyte

Klockan har just fått för sig att göra slut på den gångna veckan och under storslagna symfonier ringt in en ny vecka. Om jag är glad för det, finns olika nivåer i min spontana reaktion inför denna nya veckan. Varje dag har jag något inplanerat plus att jag verkligen, verkligen måste ta tummen ur röven kring skolan nu. Jag orkar inte gå runt i lamslagenhet och kokettera i ångesten, det har hållt på så i en vecka och det får vara nog. Åter till min grandiosa planer inför veckan som kommer. En liten översikt då på vad som händer så ni vet var ni har mig.

Måndag: En sväng till skolan, sedan skolarbete.
Tisdag: Intensivt skolarbete på dagen, på aftonen korpmatch med Press-Understöd FF
Onsdag: Eskalerande skolarbete på dagen och kvällen bjuder på Bajen-Elfsborg.
Torsdag: Skolarbete bokstavligt exploderar och på kvällen kommer hjärtat tillbaka till stan efter en lång frånvaro
Fredag: Bli ett år äldre, gå på stan med O, fika med storebror och kvällen blir det förhoppningsvis någon festlig aktivitet.
Lördag: Lite shopping säkert och på kvällen är det fest planerat i lyan.
Söndag: Vara bakfull och hoppas på fint väder så jag kan spankulera Skånegatan ner i solskenet med världens finaste tjej vid min sida.

Plus att jag måste tvätta och städa lägenheten. Så, imorgon sätter vi igång. Uppstigning klockan 8.00 (typ) och sen ska jag kartlägga vimmelbilder på nätet och i tryckt form, underbart, underbart.

För övrigt var det faktiskt rent av underbart att sitta på en bänk utanför Skåningen och bara dricka kallt kaffe, röka Kent, prata med Jossan & Karin och spana på Södermänniskor. Just i det ögonblicket fullkomligt älskade jag Stockholm, då var mitt liv bra, sen kom jag att tänka på skolarbete, då blev jag ledsen, tände en cigg och blev lite gladare igen. Synd att jag inte får vara kvar här i sommar, men det kommer fler somrar så jag har ingen brådska jag. Nu ska jag sova, godnatt.

Saker man gör

Söndag, ingenting är som det ska men jag andas fortfarande i alla fall. Sitter och funderar lite över helgen som varit. Läser lite bloggar, ser en bild på Andreas Kleerup och påminns att jag på något sätt lyckades skrika något okvädningsord mot honom nere vid bankomaten. Inte med avsikt förstås utan han råkade bara stå bredvid Simon i bankomatkön men han tog åt sig ändå. Sen skämtades det bort och jag minns inte så noga jag var rätt full, det var i fredags. Igår blev det lite lugnare, prata med Karin, träffa lite Håkan-konsertare, ta en kort sväng på Bonden, sen doncen och till slut avlida på sängen. Sova länge, vakna av solsken, sova ännu längre. Gå upp, äta mat, få ångest, ta en cigg, mera ångest, funderar på att ta en klunk sprit och inte orka läsa DN. Den här söndagen kommer bli inge bra, så var det med det.

Bollen är inte alltid rund

Fan, ingen bra dag, inte alls. Bakfull, nu något lindrigare, innan var det mera ni vet helst dö istället för att må såhär. Lyckades häva mig upp ur sängen, åt en brakfrukost, väl behövligt. Diskade upp allt från gårdagens matlagning. Igår var det ändå rätt trevligt liksom. Vin, mat, öl och hockey hemma hos mig. Träffade Karin och Jossan, gick till Snottys och det var rätt lugnt där. Satt kvar tills efter stängning. Vinglade Söder runt för att lämna Jossan på bussen. Hem, däcka. Så vad göra idag? Träffa Karin, ha ångest, inte bli full och se på The Shield skulle jag gissa på. Måste bli en hemmakväll, annars kommer jag nog dö.

Såg en humla idag, ett vårtecken tar jag det som. Titta på liveklipp med Håkan på Scandinavium, må dåligt över att missa kvällens konsert. Gråta lite till Hurricane Gilbert för det är så fint.

Hissarna i huset är roliga ibland. Eller folket i hissarna som ofta uppträder förvirrat. Folk som går av på fel våningar och sånt får mig att le lite inombords ändå.

Nu ska jag ringa flickvän och se om hon har tid för en pratstund. Hejdå

Skönt och slippa görat själv ibland

Ibland är det bra när krönikörer skriver det jag själv gått och klurat på. Här skriver Mats Olsson om "Poppen", kunde inte skrivit det bättre själv.

Tänker till om bostäder

Okej, läser det här i dagens DN och på något sätt andas jag ut litegrann får jag erkänna. Ända sedan i höstas typ någon månad efter vi flyttade in här kom det besked om att Svenska Bostäder skulle sälja Skrapan. Min stora oro var att något utländskt bolag skulle köpa hela skiten och sen driva oss studenter på flykt. Den här oron har liksom legat och gnavt inom mig, den dyker upp då och då, en liten osäkerhet som alltid funnits där över att något utanför min sfär av kontroll kan ändra om mitt liv radikalt. Nu verkar det som att det blir ett bra slut på det hela. AP Fastigheter känns som en trygg köpare, de har drygt 9000 hyreslägenheter varav hälften är studentbostäder, så det känns som ett företag med koll. Visst hade det varit bra ifall SSSB tjackat hela skiten men jag tror AP kommer fixa det här. Enligt sossarna verkar dock Svebo gjort en investering på Skrapan i klassen nära 2 miljarder och de sålde huset för 1,2 miljarder. Så jag vet inte om Svebo gjorde rätt, men just det är inte några av mina större bekymmer.

Nog om mina egna, personliga bostadsbekymmer. Idag presenterades den beryktade och redan bespottade utredningen kring kommunala bostadsbolag och hyressättningar. I DN uppmärksammas det hela med en huvudledare och en debattartikel plus att igår gick Hyresgästföreningen till attack mot nämnda utredning. DN:s ledarredaktion håller helt med utredarna och det gör på ett sätt jag med. Nu är det lite som att kasta sten i glashus eftersom jag, det är inte skryt bara fakta, bor jävligt attraktivt och ändå rätt billigt får jag erkänna. Så visst, jag gynnas helt klart av systemet som för nuvarande råder i Sverige. Men det gäller ändå att inse fakta, bostadsmarknaden i Stockholm är inte frisk, den är helt sjuk rent ut sagt. Det råder lite av djungels lag och så ska det inte behöva vara. För mig är det faktiskt helt rimligt att en lägenhet i Innerstan ska kosta mer än en lika stor lägenhet ute i Rinkeby. Allt annat är bara idioti. Jag kan faktiskt hålla med min storebror att det inte ligger i statens intresse att låta folk bo billigt på attraktiva adresser. Vill man bo bra i Stockholm ska man vara redo att betala för det också. Det är inte allas rättighet att bo i Innerstan. Nu finns det en viss problematik, helt klart. Allt för stora hyreshöjningar kommer ju förstås leda till att folk som bor här i Innerstan inte har råd att bo kvar, då måste det finnas alternativ för de att ta vägen eller så får det lösas på annat sätt. Jag låter väldigt såhär elitistisk nu, att bara rika ska bo i Innerstan, men något måste göras åt rådande situation, och något bättre förslag har jag inte hört komma någonstans. För i dagens läge där allmännyttan sätter hyresnivåerna och de privata fastighetsägarna måste anpassa sig efter det blir det aldrig lönsamt att bygga nya hyresfastigheter för privata ägare. Det tycker jag är absolut sjukast att bolag med kommunen i ryggen får bestämma över marknaden, det är något som absolut måste avskaffas, genast.

Idag orkar jag inte bläddra igenom DN Bostad, känner ingen lust till att flukta efter lägenheter. Kommer ändå sluta  på en landsortstidning i Hässleholm...

En liten förklaring

Okej, angående mitt förra inlägg. Varför skrev jag det? Jo, nu råkar det vara så att jag har en uppgift att göra. En rätt stor uppgift att göra. Just idag insåg jag allvaret på den här uppgiften. Om jag misslyckas så kan risken vara överhängande att mitt CSN nästa år kan skita sig. Och skiter det sig, ja, då vet jag inte riktigt vad som händer. Så nu känns det med en viss sanning att den här uppgiften måste gå bra och som plus så känns det inte alls bra nu. Helt plötsligt står jag där nu med en del av min framtid i mina händer. Att veta en sådan sak sätter ju helt klart större press. Arbeta under press har jag gjort förr, men inte den här pressen. Jag måste liksom lyckas, hittills har jag lyckats komma undan i sista minuten ett par gånger. Men nu, nu håller inte det längre. Jag måste verkligen lyckas, men den insikten får mig bara att tänka på det, jag tappar fokus hela tiden. Vet inte vad jag ska göra, det slutar med att jag gör ingenting. Fan, fan, fan för studentlivet ibland. Inte nog med att jag skuldsätter mig upp till öronen utan att leva med den här pressen. Så snälla, inga mer klyschor, "det kommer lösa sig", nej tack. Visst det har löst sig hittills för det mesta, det kanske gör det den här gången också, vad vet jag. Avtackar mig ändå klyschorna, bara så ni vet. Så jag antar att det kommer vara lite tyst här ett tag. Har inte tid med det här för tillfället. Jävla pissliv, jag blir ju bara helt dysfunktionell.

Egentligen...

...har den här dagen varit ett enda långt helvete. Det enda som har glatt mig idag är "Poppen".

Fotboll dåva

Ikväll intar jag Söderstadion igen. Kunde inte hålla mig borta. Kände imorses bara ett enormt sug att gå på fotboll och så blev det. Ska hänga lite med en klasskompis med entourage innan och under matchen får vi se. Helsingborg står för motståndet och det kommer bli ordentligt tufft. "Poppen" står i buren istället för Rami. Enligt rapporter var "Poppen" lysande mot AIK och det bådar ju gott. I den här matchen har vi inte råd med några idiotgrejer som Rami bjudit på. Det är en aningen oroligt men ack vad kul det kommer bli. Fick tag på en biljett på billiga Östra sidan, bäst för min ekonomi. Ska nog börja värma upp lite nu. Ska klämma ett avsnitt The Shield och vänta på mailsvar, kul torsdag. Sen blir det kycklingpasta av något slag, amen sade herren...

En konstig grej som drabbar mej

Hmm, har en konstig känsla i mig. Jag har tillochmed fått lite skrivlust. Inte för de uppgifter jag ska skriva i skolan, inte till den här bloggen heller. Något annat, jag vet inte vad. Det är så jobbigt när detta inträffar. Att jag får lusta att skriva något som jag inte vet vad jag ska ha det till. Jag vet inte ens vad jag ska skriva, bara känner att jag vill skriva. Känns knäppt, fan, jag vill ha något att göra. Djävla skit och fan. Såg på hockeyn, jävla Hawaii-match alltså. Tyvärr lutar det åt fel håll där och jag är inte glad åt det. Som det verkar ska jag ge mig ut och leta efter en kappa åt Olivia någon dag i en snar framtid. Kan behöva komma ut lite, men känns lite jobbigt att behöva gå på kvinnornas avdelningar, men vad fan. Jag har ju inte så mycket skam i kroppen, vad gör man inte för sin flickvän?

Funderar på att lägga mig eller varva igång andra säsongen av The Shield. En cigg får sköta beslutet säger jag, adjö

En fördel

Idag är det rätt lugnt här i Skrapan. Kände att jag behövde en dag för rekreation och kontemplation. Så har det hittills varit också. Sitter och glor lite på Snokbook, läser bloggar, kikar på nyheter och röker en cigg i timman typ. Funderar lite över min ekonomi som vill haverera var och varannan minut. Men det får vara så, jag överlever nog det här året med hoppas jag. En fördel att vara tillbaka i Stockholm är att jag får ta del av DN varje morgon. Det är en viss skillnad på DN och GP får jag medge. Så det var skönt att stiga upp i morses, vimla runt lite sömndrucken och sen slå på bryggaren för att avnjuta lite kaffe och en noggrann granskning av dagens innehåll i DN. För att visa min hängivenhet till DN tog jag en liten bild innan på hur det ser ut i mitt rum. Varsegoda.

Tidningar

Rajtan tajtan

Tillbaka i Skrapan då. Utsikten ser likadan ut som vanligt, inget att hurra för sådär då. Tågresan gick bra, glodde klart på The Shields första säsong. Härligt att få igång serietittandet lite efter den markanta nedgången efter slutet på Linan. Roligast var väl på stationen i Göteborg där jag språkade med någon slags ur-Göteborgare som gjorde väldiga grimarser när jag sa att jag kom från Stååååkkholm. Trots detta bjöd han på två historier som fick mig att skratta mitt i allt elände. Sen ville han ha öl och jag hade bara sprit så det blev inget med det. Nu är jag rätt jävla trött så bingen blirre, först en cirre på bakgården, se hur det ser ut där med. Godnajti

Last Day In The Såååås

Well well. Fem dagar går fort, jävligt fort ibland. Känns knappt som om det hunnit med att vara helg. Men tisdag då, tisdag är ingen bra dag idag. Eller jag undrar hur många sådana här åka-hem-från-Olivia-inlägg jag skrivit de senaste månaderna. Så egentligen borde ni vara rätt väl medvetna om hur jag mår. Roligt ska det inte bli, men hon kommer nästa helg till mig, födelsedag och flickvänsbesök, tajmat och bra liksom.

Lite knäppt kan det bli när man följer ett derby via internet samtidigt som Olivia sitter i samma rum. Bajen leder med 1-0 och det är övertid. Helt plötsligt står det på skärmen att jävla AIK fått straff. Ur min mun kommer det impulisivt en radda svordomar typ med "Fan Helvetes Jävla Piss Fan" typ. Kan inte vara lätt att vara flickvän till en sådan som jag i derbytider. Sen att Gangarfanskapet gjorde mål på straffen bjöd på någon ytterliggare svordom innan jag satte mig och stirrade in i en vägg i fem minuter, ack ack ack.

Annars ska jag kolla på "The Shied" hela vägen hem. Skönt att åka X2000 hem med eluttag och internet för den som har råd och lust. Really great, nu en cigg och sen en runda i duschen.

Lite fotboll, igen

Fan, det är ju derby idag och på så sätt kan man säga att jag är på fel sida landet. Bajen-Gnaget, hat och inget mer. En match som måste vinnas. Tyvärr spelas matchen i Mordor och jag hade gärna varit där och gapat lite ikväll. Men Råsunda är inte så trevligt, inte alls. Det som är lite kul är att åka tåget dit. Dessa folkmassor, vandra från Solna Station till Råsunda i en massiv grönvit klunga, det är roligt. Men jag får sitta här i Frillesås och hålla tummarna för att allt går vägen. En vinst idag och jag kan förlåta debacklet mot GAIS i torsdags. Läser att Hammarby har den kortaste backlinjen och med tanke på Shaabans inte allt för tillförlitliga spel i luftrummet är det något som oroar mig. Mittfältet är trots det stora avbräcket med utlåningen av Egurén rätt starkt. Det var stundtals härligt att skåda Petters tjurrusningar, kryssandes genom Giffarnas försvar. Tyvärr måste jag medge att det ändå inte såg helt lovande ut. Ingen vågade spela bollen längs med marken utan det var idogt tjongande från mittbackarna och Lolo. Våga spela och släpp inte till några hörnor så kan det gå vägen.

Imorgon har mitt egna lag, Press Understöd FF premiärmatch ute i Bredäng. Illa nog missar jag denna drabbning och det gör mig lite ont, det erkänner jag då rakt. Men jag har tillförlit till mina medspelare och tror ändå på vinst. Kan väl erkänna att jag inte är lagets starkaste länk i alla fall.

All set & go

Allt lugnt med Kommun-Gunnar, så allt är lugnt med mig. Allt set and go så nu blir det granskning som Ekdahl skulle sagt det. Men först ska jag fortsätta njuta av det strålande vädret lite med coffee & cigarettes. Pratade lite med Sambo-Frida ute i solen. I Sthlm ska vädret visst varit sådär, här är det fan lovely, haha. Bra att välja rätt sida av landet denna helgen. Men nu var det lite livsnjutning, sen ska jag hjälpa Olivia med hennes skolarbete. Jag gillar att vara hjälpsam, ibland lite för mycket. Fast det är aldrig fel att hjälpa tycker jag, folk brukar uppskatta det. Det enda jag inte gillar att hjälpa till med är att skänka bort cigaretter, men det är en annan historia. Ut i solen med dig pajk och sitt inte här och skriv, hejdå!

Nu smäller det

Börjar känna mig lite ångestfylld igen. Härligt att livet äntligen fick tillfälle att slå mig rakt i fejjan. Måste ringa min handledare, Kommun-Gunnar, för att prata om mitt arbete som ska göras. Grejen är väl att jag har haft sex dagar på mig att fundera ut vad jag ska skriva om men det har jag inte gjort. Eller jag har väl försökt men inte riktigt kommit på något bra och det känns inte så jävla kul. Men ja, det får väl gå som det gå gissar jag, lite stryk här och där gör väl ingen skada säg. Igår gjorde jag nog det mesta fel. Dags och kväva ångesten med lite rök, solen skiner ju fanimej litegrann här ute. Får be att få återkomma, adjö...

Hej hopp

Hej hej. Det har varit tyst här ett tag och jag tänker inte be om ursäkt för det. Har varit sysselsatt med annat under dagarna som gått. Egentligen har jag ingenting att säga nu heller så jag skiter nog i det. Jag tror jag ska sätta mig på en sten och vänta på bättre tider.

Seen the reain

Hej bloggen! Idag är jag glad, jag är väldigt glad. Solen skiner äntligen och jag har varit en solstråle idag. Har gått runt och spridit glädje och en enorm dryghet hos mina klasskompisar. Har bland annat bjudit på min fantastiska sångröst i form av "Have You Ever Seen The Rain". Fick kommentaren av en klassvän att "Fan vad du är uppåt idag". I vanliga fall brukar jag mest se trött och sliten samt bjuda på en allmän trist attityd. Men icke idag. Så nu ska jag och en flaska Explorer ge oss ut på en resa, Mot havet.

PS. Dennis ifall du läser detta, ska du till Gbg i helgen? Hör av dig isådanafall. DS

Ha en trevlig dag allesammans. Tjarååååå

Oj oj oj

Klockan sex ringde alarmet imorses. Om det någon gång har känts som en dödsstöt så var det idag. Fy fan. Bara att släpa sig in i duschen, ta lite frukost och en cigg på det. Just då var jag hopplöst trött, då var allt hopp ute, jag ville bara gå och lägga mig igen, för allt i världen. Men som tur var hade jag varit taktiskt så när jag kom in igen väntade en rykande het kopp kaffe på mig och ett nytt nummer av DN som jag fick stressa igenom idag. Lite tråkigt att behöva stressläsa DN, jag vill helst hinna läsa och fundera lite. Men men, sänkt skatt igen är väl dagens stora nyhet I guess.

Som sagt, sov rätt uselt och det kan vara en förklaring till min trötthet. Somnade nog inte förrens vid halv tre och då får ni själva lista ut hur mycket jag sov inatt. Sen fem timmar tåg på det och kanske utgång ikväll (hur det nu blir). Mitt hjärta slår bara varannat slag när jag tänker så. Men det går nog bra vilket som. Jag kunde ju jobba 12 timmar i sträck utan att ha sovit på 24 timmar så det är nog lungan.

Dags att ta en runda till centralen för att hämta lite tågbiljetter. Ha en god dag, hejdå

Skumma saker

När jag nyss var ute och rökte såg jag något udda på min bakgård. En ung man (kanske 25) sprang och hoppade i en vattenpöl samtidigt som en kvinnlig bekant tog kort på det hela. Nu upprepade sig processen kanske fem gånger innan de var nöjda med resultatet. Min fördomsbarometer slog i taket när jag hörde deras skånska dialket, behöver jag säga mer?

Musik och sprit

Jag ser att Laakso-Markus ska spela på Emmaboda i sommar. Gott så, gott så. Självklart firar jag det stilla och varsamt i min lilla lägenhet. Lyssnar på avslutningsspåren på hans nya skiva, "Markusevangeliet". Bara namnet är värt tre plus, tycker det är alldeles för få bibelreferenser inom populärkulturen. I överlag gillar jag skivan, jag gillar den skarpt. Det finns någon hit, det finns lite melankoli, en ilsk finsk mamma och sprit. Sprit är viktigt, det får vi inte glömma. Sist jag drack sprit gick det inget bra. Skivan är en fin uppgörelse mellan en man som närmar sig trettio men fortfarande lever som en tonåring och tankarna kring att växa upp. Har aldrig riktigt fastnat för Laakso men ensam är stark, ensam är bra. Därför gillar vi Markus idag, det gör vi.

I fredags konstaterade jag och Simon att en gemensam vän bara lyssnade på amerikanska tre plus-band. Sen hade vi en lång debatt kring amerikanska indie-band med mycket skägg. Ju längre skägg desto bättre blev väl summan av kardemumman. Därför är Band Of Horses ett sjuhelsikes band.

Vapnet har tydligen släppt en ny skiva. Hur ställer man sig till det faktumet. Ska man verkligen ta sig tid till att lyssna på det? PO ger skivan en fyra i DN idag, en fyra brukar i många fall vara lyssningsbart. Jag får fundera lite på det här problemet i några timmar.

Funderar på att ta en raid ner på bolaget. Tänkte supa mig igenom morgondagens tågresa till Göteborg. Vad är lämpligast att dricka på ett tåg? Whisky i plunta, grogg i petflaska eller vin i petflaska. Öl faller bort på tågresa. Det är lite för mycket alkis på det. Vill vara lite diskret. Plunta känns lite mer classy, men whisky är rätt svårdruckit. Jobbigt att sitta och grimasera hela vägen till Göteborg liksom. Men lite Jameson för att mjuka upp strupen? Eller lite hederlig Explorer med någon sockrig späedricka? Detta tåls också att funderas på, mycket att fundera över idag.

Onsdag min vän, Onsdag

Onsdag, en ledig onsdag. Min kropp behövde en ledig onsdag och det fick jag. Min själ, gud vad jag behövde det. Igår satt jag mestadels och stirrade döden i vitögan av trötthet. Nu fick jag äntligen ligga och sova länge en morgon/förmiddag. Känner mig betydligt starkare idag och utvilad. Utvilad är ett bra ord, imorgon kommer det väl sluta med att jag är lika trött igen. Den logiska matematiken har förföljt mig i två, tre år nu så det är ingen överraskning. Skönt att få ägna en timma till DN:s huvuddel och bara läsa, läsa och läsa mer. Fortsatt mycket snack om Kina, gott så, det lär väl fortsätta på den inslagna vägen hela vägen fram till OS. Frågan är hur det kommer se ut efter OS. Kommer alla medier bara skita i Kina igen och låta det återgå till "Business as usual". Mina frågeställningar kring det ämnet är många och komplexa, någon dag ska vi reda ut det här ordentligt, du och jag. Ragnar Roos signerade ledare var tänkvärd, äntligen någon som skriver i samma tankebanor som jag gått i den senaste tiden. Kanske blev det lite för invecklat för att jag skulle fatta men huvudlinjen om att alla stora utsläppsländer ska vara med på ett avtal är ju solklart rätt. Utan USA och Kina (som står för hälften, just det, HÄLFTEN, av alla koldioxidutsläpp) kan man lika gärna skita i ett avtal och långsamt studera en planets undergång. Min fördelning över tidningsläsandet i övrigt blev en timma åt huvudelen och cirka en kvart åt Ekonomi/Sport och Kulturen, inte ens cd-recensionerna var speciellt intressanta idag.

Dags att ägna tiden åt lite kvalitativt tankearbete i mitt rum, på med tankestruten och prästkåpan...

Lite trött

Nu är jag så trött att jag knappt vet mitt namn. Ska bli skönt att vara lite skolfri imorgon. Arbete finns att göra men det kan disponeras fritt. Jävlar vilken bra fotbollsmatch för övrigt. 4-2 till Liverpool, jag som trodde 1-0, 0-1 och i min vildaste fantasi 1-1. Crazy shit...

Jag skrapar lite på ytan kring fotbollen

Det märks på vädret att det är april. Förra veckan var det underbart vårväder och idag har det varit grått för att så småningom övergå i regn för att till slut hamna i något slags snöblandat regn som singlar ner utanför fönstret. Inte lät vi vädret hindra PU FF för en hederlig fotbollssession nere på den lilla konstgräsplanen på Folkungagatan. En och en halv timmes spel fick det bli för att avslutas med lite straffsparksläggning. Det märks att det var ett tag sen jag var sysselsatt med fotboll. Passningarna vill inte riktigt komma dit de ska, skotten sitter oftast utanför och dribblingarna leder till boll åt motståndarna. Därav står jag mest i målet men idag fick jag äntligen löpa lite. Skönt att få röra lite på mitt dökött till kropp. Kommer naturligtvis ha träningsverk i några dagar skulle jag tro, ack så trevligt.

Mer fotboll så är ju Allsvenskan igång och alla pojkar i klassen har ett givet samtalsämne. Majoriteten är Difare, några få Bajare och ingen Gnagare. Västkustkillarna är givetvis Blåvita och lite för malliga inför säsongen. Bajen leder för tillfället tabellen, har inget större hopp till att det kommer fortsätta så. Två nykomlingar i början med kanske inte det vassaste motståndet men viktiga poäng att ta i en Allsvenska där alla kan slå alla i princip, eller möjligen spela oavgjort.

Andra fotbollsnackisen är kvällens möte i CL mellan Liverpool och Arsenal. Några är Liverpoolare och några håller Gunners tätt om hjärtat. Min åsikt är att bägge lagen ska ut men får jag välja blir det Liverpool som går vidare vilket också är mitt tips. Någon höjdarmatch tror jag inte att det blir, jävligt målsnålt helt enkelt.

Måste börja fundera på mitt temaarbete lite med. Fick inget vidare gensvar hos min lärare eller någon givande feedback från min klass. Antagligen för att jag sköt lite för brett och måste snäva in mig lite, nischa mig. Härliga uttryck vi har i skolan va? Tänker inte byta ämne för jag vill fan skriva om något jag gillar. Alla andra i klassen skriver om rätt trista saker i min mening. Dagstidningsjournalister kommer det bli av hela bunten. Själv är jag mer inne på kultur och sånt. Popkultur mest, det vet ni ju. Och lite fotboll, fotboll är folkets sport och jag gillar det.

Så nu ska jag klura lite, sen titta på 2 & Half Men. Kanske dinera lite mat. Åt en nittonkronorskebab innan, vissa saker är billigt här i Stockholm.

Två dagar kvar innan avfärd nu då. Börjar längta mer och mer. Är förbannat trött på att sova ensammen och att sova dåligt. Ge mig västkust och Göteborgsdialekt, NUUUUU!!!!!!

Some fucked up shit

I vanliga fall när jag sovit uselt en natt brukar den kommande natten vara en piece of cake när det kommer till att sova. Brukar knoppa in som en nyfödd bebis och sova tills klockan ringer och lite längre till och med. Men, vissa dagar händer det grejer och så nu inatt. Efter att ha släpat upp mig i sängen, andats ut efter en lång dag och tänkt "fan, vad skönt det ska bli och sova". Sen la jag mig och väntade, ingenting hände. Började fundera över vad det var som stod på, jag borde ju faktiskt enligt konstens alla regler sova nu, men icke sa nicke. Väl framåt två var det dock sömn men som bonus vaknar jag vid halv fem och har stora, stora problem att överhuvudtaget slumra till. Så tack vare detta har jag sovit fem timmar de senaste två nätterna. Måste jag förtydliga på något sätt hur jag mår?

Gårdagskvällen var mycket trevlig. Bajen gjorde många mål och vann. Tyvärr lite väl många insläppta och spelet i första halvleken var inget bra. Men gör man fem mål är det inte bara fel så att säga. Kul att Charlie fick sätta en balja till slut. Jag och Simon gick hem sen och såg på "100 Höjdare", de måste ju haft fantastiskt roligt i USA, så många knäppisar där alltså. Nu blev det svårt att skriva, måste till skolan, ajajaj, fan. Hej

Telefonstrul

Idag har jag otur med telefoner. Innan idag försökte jag få tag i min flickvän men hon hade glömt sin telefon på ljudlös och hörde inte mina små signaler om att jag ville prata. Tog mig två timmar att få fatt i henne. Nu försöker jag få tag i min lille Simon, men hans telefon verkar avstängd. Har han gått under jorden ner till dvärgriket eller är det något annat fuffens på gång? Ifall du ser detta pajk, sätt på din telefonjävel! Genast! Jävla telefoner!!!!!

Jag har väntat så länge på just denna dag

Japp, solen har tittat fram och jag börjar må lite bättre. Kan bero på att jag efter en lång kamp fick tag på två biljetter till Bajen-Sundsvall ikväll. Så nu blir det fotboll för mig och Simon ikväll. Hela kalaset hoppas jag med lite öl, en marsch till Söderstadion och förhoppningsvis en seger på det så vore livet bra igen. Är rätt hungrig så matlagning stpr på schemat nu.

Skolarbetet är överstökat så nu är det fokus på matchen. Undras ifall Freddy får spela något ikväll. Kan alltid hoppas på det tycker jag. Amen

Kanar utför

Känns som jag sitter på ruinens brant nu. Fy satan vad dåligt jag mår. Sömnen kom någon gång mellan fyra och fem. Vaknar av att Frida går upp vid sju, brukar vara så och jag brukar utan problem somna om. Tyvärr lyckas uppvaknande ske i samband med att byggarbetarna här i krokarna börjar föra ett jävla oväsen samtidigt så att somna om förbli snudd på omöjligt. Istället var det till att gå upp, koka kaffe och försöka starta om. Det går inget vidare, hjärnan vill inte riktigt vakna till och det som hände inatt bara spelas på repeat i hjärnan. Försöker nu med att driva ondskan på flykt med lite knäpp, skrikig electropop. Resultatet får vi se hur det blir. Lyckades dessutom missa de sista biljetterna till Bajens hemmapremiär ikväll, bra liksom. Jävla pissdag, åt helvete med hela skiten.

En studie i mänskligt förfall

Går inge bra det här med att försöka sova. Om jag försökte förmedla ett budskap om att mitt psyke var lite instabilt innan så kan det bekräftas att så är fallet. Vad jag behöver är ett kraftigt slag i skallen så jag tuppar av. Nu verkar det inte finnas någon lämplig slägga till hands så jag gick ut en sväng och tog en cigg för att rensa skallen. Får se om det hjälper. Annars tror jag botemedlet blir att titta på "100 Greatest Football Goals" på Youtube. Fy fan säger jag bara, låt mig sova Gud, låt mig bara sova...

No sleep

Huh, sömnen vill inte komma, verkligen inte. Istället ligger jag och vänder å vrider mig. Samtidigt som tankarna blir värre och värre, jobbigare och jobbigare. Som ett svart hål sugs jag in i de mörka tankarnas värld. Där inne är det inte alls roligt. Allt jag trott på kastas omkull och jag fattar ingenting. Jag vet att jag inte ens borde tänka det jag tänker men ändå kommer de, alla på en gång. Blir helt lamslagen och usch, jag vill inte gå upp i sängen och lägga mig igen. Måste göra något annat, vill bara somna in, fort och lätt. Men jag antar att jag har mig själv att skylla. Ibland känner jag mig bara genomusel och dålig, det gör jag nu. Låter min bittra sida ta alldeles för stor plats och det emotionella äts upp av det rationella. Summa summarum, jag är ett vrak, ett hemskt vrak...

Allt och inget

Vilken totalt värdelös söndag. I ren produktivitet hamnar jag på minus 10 på en skala från 1-10. Har kollat på fyra timmar rätt dålig spansk fotboll, en 0-0-match bland annat. Det är möjligen det mest spännande som hänt mig idag. Rent instinktivt har jag inte varit iväg någonstans, bara suttit hemma eller varit ute på bakgården och rökt upp ett paket cigg lite då och då. Ägnade mer tid åt att grubbla, fram och tillbaka, nu är jag nog tillbaka på noll igen så då kan jag gp och lägga mig. Ska nog gå ut en sväng till. Det regnar ute, jag tycker det är ett bittert regn. Gillar bittert regn, där trivs jag bäst. Så jag får kokettera över mina bekymmer i en passande tillvaro. Musik, bara svensk musik. Markus, Annika och Håkan. Inga band, bara soloartister. Så är min söndag, eller så var min söndag. Snart måndag, ny vecka, nya tag som jag brukar intala mig. Ska undvika att sova bort hela måndagen. Ska skriva nått jävla pm för ett arbete jag inte ens vet vad jag ska göra om än. Får ljuga ihop något som låter bra och sen skjuta prick med en kulspruta (det är jävligt svårt ska ni veta) och se var det hela tar vägen så småningom. Roligast är att så fort jag skriver en sådan här grej så blir slutresultatet inte ens i närheten. Sak samma, ingenting ni behöver bry er om. Däremot borde ni bry er om fisk. Fisk är dagens upprörande ämne. Läs dagens DN och om ni tuggar i er en torsk imorgon kommer jag nog prova ut ett nytt mål med min kulspruta. Idag ringde jag Simon och då stod han och stekte fiskpinnar, som att trycka på sprängknappen på Mattias. Han fick en utskällning av rang. Frida råkade ut för samma sak när hon kom hem med ett paket sprödbakad torsk en gång. Att jag orkar bry mig, just nu känns det väldigt jobbigt att överhuvudtaget bry sig om miljö och sånt. Det är ju inte så att det står och faller med vad lilla jag gör. Det krävs beslut längst upp i maktkedjan. Inte Reinfeldt utan typ USA, Kina och Indien. Min storebror dravlade något om att göra miljövänliga saker attraktiva för vanligt folk så de skaffar sådana saker istället för miljöförstörare. Jorden kommer nog klara sig för att tre miljoner svenskar brummar runt i hybridbilar när kineserna öppnar tre nya kolkraftverk i veckan, yeah right. Snart ger jag upp och kastrerar mig så jag inte får några barn så de slipper jordens undergång. Människor är för giriga, jag hatar alla som tänker kortsiktigt och bara försöker gynna sig själva. Det är det som kommer bli vår undergång. Usch, jag blir så upprörd så att jag funderar på att skaffa mig en sniperbössa och ge mig ut på jakt, hoppas inte Säpo läser den här bloggen. Nu lämnar vi bitterheten och spinner vidare på Säpo. Pratade i telefon med Simon igår då vi började samtala om hur det känns att dricka kaffe samtidigt som man snusar. Typ om snuset gav kaffet en annan karaktär, hur det blir när en del av kaffet filtreras genom snuset. Efter ett tag inser jag att våran diskussion är rätt absurd och då kläcker Simon ur sig "hoppas någon från Säpo avlyssnar det här samtalet", då skrattade vi gott och gick till Snottys.

Vi tar en cigg och sen blir det bingen på det, godnatt

Humörsänkare

Då blev det till slut officiellt det som hänt och som livligt diskuterats och sörjs den senaste veckan. Enligt pressens regler har det inte skrivits speciellt mycket om det och så ska det vara. Bara när familjen godkänt det kan det publiceras och att Expressen gör det var väl inte oväntat. Hade en rätt bra dag innan jag läste artikeln och nu är jag försatt i något slags tankekomatillstånd igen. Innan var jag upprörd över fiskar och Mugabe, nu är jag bara ingenting alls...

Ett monster

Kaffet står på bryggaren och är inom kort klart att förtäras. Till det har jag en mastodonttidning att ta mig igenom. DN på söndagar är fan ingen tidning, det är ett monster. Tre timmars läsning har jag framför mig. Usch, jag har drömt konstigt och tänkt konstigt inatt, huvaligen.

Dagboken

Jaha, lördagnatt och lite kli i fingrarna innan det blir bingen för min del. Har ägnat större delen av dagen till att sova och övrig tid umgås med familjen. Storebror blev 25 idag och det har firats med tårta och god mat. Träffade mor och far plus pappas kusin med familj likaså. Det var rätt trevligt och så, blev en hel del politik och det är ett tecken på att allt är som vanligt. När familjen blivit trött och åkt hem till Bandithagen ringde jag Simon för att runda av kvällen med några kalla nere på Snottys. Mycket folk idag och bara 60-talspop i högtalarna. Trevligt så och Simon lurade i några äldre besökare att han hade jobbat i en asbestgruva. Ska man vara med om spännande samtal är rökarbänken utanför Snottys en given skådeplats för det, ett tips. Trött är jag och med det meddelar jag att jag tar sikte mot sängen. Skönt ska det bli, hejdå

En liten fyllediss

Egentligen borde det vara förbjudet att skriva blogg vid den här tiden, särskilt borde det införas ett blåstest så blogg inte får skrivas under stark alkoholpåverkan. Men det ger ju vi blanka fan i, jag är ju här för att underhålla. Jag bjuder som vanligt på mig själv i utsatta lägen på mig själv när jag är som mest sårbar. Bara att träffa rätt tangent är en sport i sig som jag antaligen borde ha VM-guld i med tanke på promilllehalten i mitt blod. Nu sitter jag gravallvarlig, men ändå packad för att skriva blogg. Det blev som vanligt en sväng på Snottys, där man samtalar med Jossan, pratar bekymmer om SO-lärare med medelålderskvinnor och gillar livet. Idag fick vi veta att en lärare ute i förorten tycker att man är för ung att vara ateist när man är femton år, det är fan sjukt, svenska skolan där allt ska vara så objektivt som möjligt, hejdå. Annars funderar jag mestadels över det faktum att min vän Ep referar till sin Växjövän som spelar lyxpop. Hur låter lyxpop i Växjö liksom? Är det ett gäng män som lyssnar på Suede och Daft Punk tillsammans eller vad? Kanske är det Franz Ferdinand. För i Växjö är det väl fortfarande helt okej att tro att Strokes "Is This It" är det absolut bästa som hänt mänskligheten. Lyxpop har jag endast hört i samband med att Pacific! släppte sin skiva för någon månad sen. I övrigt referarar jag lyxpop till andra västkustpåhitt som Embassy och Studio. Men det kan väl knappast vara band (duo) som folk i Växjö lyssnar på. Men Växjö och lyxpop, det är en ekvation som aldrig kommer få en lösning. Det finns helt enkelt inte på kartan i min värld. I Växjö lyssnar man på musik som var spännande 2003, och så kommer det alltid vara, vad ni än vill säga mina bondevänner. Brukar fundera över hur en indie-dj gör när man kommer till en stad som Växjö. Det är då man rotar fram alla gamla skivor som man spelade sönder och samman i Stockholm för tre år sedan. För det är ju onödigt att dra med sig Crystal Castles, Teenagers, Hercules & Love Affair och Vampire Weekend till en stad som Växjö där alla fortfarande tycker att Hot Chips "Boy from scholl" är det bästa som hänt mänskligheten. Jag säger bara "baaah" och tänder en cigg på det. Snottys är trevligt, jag tror jag vill bo där. Därför älskar jag Sthlm, för där finns det barer där det serveras god öl tillsammans med bra musik och gott sällskap. Det finns inte på landsorten, bara i Sthlm barn, bara i Sthlm.

Fan, fan, fan, jag saknar en människa jävulskt mycket, ack ack ack så jobbigt det är...

Våren

Aaaah, känns lite klyschigt att skriva om våren, det gör väl alla äppelbloggare, så även jag. Har ju varit rätt fenomenalt väder de senaste fyra dagarna, med reservation för gårdagen. Så idag hade Jossan ett litet glapp i schemat så vi köpte lite Sleven-kaffe och satte oss i solskenet borta på Nytorget. Vårjackan var på och helt plötsligt kändes livet betydligt roligare att leva. Det är bara att jag inte får träffa Olivia så mycket som tynger ner min arma själ, och det rätt mycket. Må gudarna se till att vädret på Västkusten blir minst lika bra nästa helg, annars jävlar. Ikväll blir det grekiskt på menyn, mums mums, lammkött, haha...

Sparka in öppna dörrar

Blir inte mycket skrivet här emellanåt. Ibland är det skönt att sitta i sin soffa och kontemplerera med antingen sig själv eller en god vän över sakernas tillstånd. Igår ägnade jag och Simon god tid åt att driva med hockeypublik och ondgöra oss över landortsbefolkningens problem med diverse uttryck. En fördjupning i detta kan mycket väl komma senare. Att driva med Stefan Liv är som att sparka in en öppen ladugårdsdörr, så jag besparar er de skämten här med. Roligt är det också att se alla Dressman-män som blir nekade inträde till skybaren. Skymtade bland annat sådana här "racing-skor", som var inne på landet typ 05-06 någon gång. Viskade genast till Simon att han aldrig får åka upp, så blev det också. Roligt är det likaså att se ensamma män som står och väntar på blinddates, har hänt mig två gånger den senaste veckan.

Fredagsrutinen är vi alla väl medvetna om vad det innebär, mycket väl till och med. Sova länge, äta frulle, brygga en kanna kaffe, förkovra sig i DN och det där. Nu är det avklarat så nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Matlagning ikväll och så, annars vet jag inte. Imorgon ska det firas storebror så bakfylla är inte att rekommendera, inte alls. Är inte särdeles sugen på klubb heller, känner mig lite gubbug men Snottys går gärna bra ikväll, det gör det.

Helg igen!

Då har de flesta av alla journaliststudenter i min kull helg. En vecka med ovanligt mycket skola är "över", Mycket menas då fyra dagar i skolan, inte en enda heldag, men ändå. Vi har ju vant oss med cirka en dag i skolan. Nu är den tiden förbi för någon vecka. Fast snart har vi två hela veckor utan skola, låter bra i mina öron. Felet är att jag ofta blir sjukt uttråkad när jag är ledig och snart kommer väl den känslan kicka in. Jaja, i helgen väntas det familjebsök och 25-årsfirande av storebror min. Eller imorgon blir det väl lite mat och Snotty kanske, vi får se vad den unge Simon har att säga om saken. Lyssnar på Laakso-Markus soloplatta som fåt genomgående goda recensioner plus att jag ska granska nya DN På Stan noggrant för att sen klaga lite över det.

Hemskt det som hände med BD-medlemmen. Usch, usch, hemskt så hemskt och jag försöker att inte tänka på det men fy fan.

Träningsmatch

Då har Press-Understöd FF spelat sin första match. Idag bjöds det på ett rätt mediokert motsånd i form av BAIS (tänk bajs). Med decimerat lag gick vi segrande ur striden med 2-1, inga siffror som speglade matchen i stort, eller vad säger man, det var en jävla massa bommade målchanser åt bägge håll. Min personliga insats var av svajande kvalité. Höjdpunkten blev när jag satte en klockren glidtackling på motståndarlagets hänförare tillika största gnällspik. Det kändes skönt, först få foten på bollen och sen ramma motståndare. Glenn Hysén hade varit stolt över mig. Börjar känna av en viss träningsverk i benen, så som det brukar vara. Hoppas dock på att slippa en tredagars-förlamning. Mycket fotboll idag helt enkelt, Kom hem och la mig framför tv.n för att avnjuta Arsenal-Liverpool. Två lag jag hatar och fick jag bestämma skulle bägge åka ut CL. Hoppas mest att Liverpool går vidare då jag ser Arsenal som ett större hot mot Man Utd vinst än Liverpool. Gårdagens match var inte så mycket att säga om, effektivitet och slit. 2-0 borta är lika med avancemang.

Korpen!

Jag gillar mina klasskompisar en morgon när man behöver få lite feelgood. Gick in på vårat korplags Svenskafans-sida och fann något jag själv tyckte var väldigt underhållande. Ni får se själva och tycka om ni ser någon humor i det.

image34

Sångerna får berätta

Lägenheten är tom. Enda ljudet är från mina fotsteg som rör sig på det repiga golvet. Kanske en snyftning ibland, en tår som långsamt rinner ner för kinden för att så småningom lämna ansiktet för att falla ner på golvet. Kent i högtalaren, 747. En till tår. Går in på toaletten och tittar på min egen spegelbild. Andas ut luft så spegeln blir immig. Vill inte se min egen spegelbild. Tar mina röktofflor på fötterna, rocken på och hissen ner. Undviker taket och ställer mig ute i det stilla vårregnet som börjat falla från himlen. Långsamt blandas tårarna upp med regnet. Cigaretten brinner upp och jag tar några bloss på filtret. Åker upp igen och möts av, ingenting. En dator, skriver några rader. Orkar inte hålla uppe händerna utan måste vila. Magen värker och för oväsen. Vart tog allt vägen, skratten försvann någonstans i vardagen. Kvar fanns bara en rutin, glädjen kommer inte lika ofta som den gjorde förr. Jag är rädd för min egen rädsla, låter den ta överhanden. Byter Kent-låt, Utan dina andetag. Tårarna rinner snabbare nu, andningen blir svårare. Halsen tjock och ögonen röda. Minnesbilderna projiceras på näthinnan. Tittar förvirrat runt omkring mig. Vet inte vad jag ska göra längre, vad jag ska prioritera. Hur jag än gör kommer något gå åt helvete. Ska jag offra mig själv eller någon annan, vem ska få lida för det jag bestämmer mig för. Columbus väljer jag nu, bokhyllan är överfull med saker som aldrig kom på plats, aldrig hittade hem. Bokhyllan speglar mig, bara ett enda kaos där det mesta blev fel. Ett hyllplan sitter på fel håll, det står fyra tomma Lypsyl och det ligger tio uppåkta 100-kort. En historia bara det, tittar på datumen försöker minnas vad jag gjorde då. Jag var lycklig då, varför är det så svårt nu, nu när du är långt borta men jag behöver dig, jag behöver dig så jävla mycket. Hela kroppen börjar skaka, får hålla för huvudet så det inte trillar av. Jens, jens, så många minnen, så mycket du, så mycket Stockholm. Första skivan i Stockholm, de första höstdagarna hos dig. Jag kan inte säga något, vill ge allt men det som kommer ut är inte det jag vill, den jag är. Kan aldrig göra mig rättvisa. Hurricane Gilbert, Hultsfred 2005, gåshud, tårar, fylla, ständig olycka. En blå Volvo 740 tog mig med på en tur, vi lämnade stan, du och jag, vi kom därifrån. Vi gick ifrån lagerlokalen. Vart tog du vägen, vart tog vi vägen? Någonstans trodde jag det skulle bli bättre, det blev bara värre. Allt är mitt fel. Jag såg när det gjorde ont, du sa aldrig något men jag tror jag förstod, jag kanske inte ville förstå. Volvon försvann och kom aldrig tillbaka igen. Jag fick aldrig mer sitta i framsätet, där sitter någon annan nu. Det är så jag säger det, bänken, våren och sommaren kom du, hösten tog dig till någon annan, någon jag brydde mig om. Det gjorde ont, det var det största sveket. Du förstörde den finaste låten och jag dränkte den i sprit. Helst av allt vill jag glömma, dra ut hjärtat och spackla igen hålet du slog upp. I can't wait until spring, bilresan hem, tårarna, lögnerna. Där blev det klart, men jag ville inte se, inte titta, inte höra, inte förstå vad ni höll på. Please please please let me get what I want, studentrummet med den sönderhoppade sängen. Haschet och pundarna, var det också sorg eller var det bara dumheter? Fast det var aldrig på riktigt, det var det faktiskt inte. Det gjorde ont i två dagar, sen gick det över, det gjorde det. Sex liter sprit i garderoben hjälpte till att glömma. Det kommer bara leda till något ont, så var det, försvunna år som aldrig kommer tillbaka. Försökte och misslyckades, sket i allt och hoppade från en bro. Gjorde annat, målade väggarna svarta och lät ciggen bli glädjen istället. Jag fick min lilla kärlek för 46 kronor om dagen.

Vad är det här? Jag vet inte riktigt, jag lever väl i devisen om show don't tell kanske. En historia kanske, min historia ser det lite ut som. Jag hoppas inte ni förstår...

Turbobloggen

Mycket som ska komma ut nu på samma gång. Var på årets första uteserveringsbesök nere på Snaps, Medborgarplatsen. Tillsammans med tre kvinnliga klasskompisar tog jag en öl och några cigg i ett solsken som försvann. Men ändå härligt, en känsla av att bättre tider är på ingång och det är en känsla jag vill behålla.

Skolarbetet är för dagen avklarat, skönt så. Nu lagas det mat här i huset. På menyn ikväll står Roma-Man Utd. Hoppas förstås mina favoriter smiskar spaghettijävlarna lika hårt som förra året. Vem kan glömma de magiska siffrorna, 7-1?

Här ska det skitas

Igår tog vårat toapapper slut och jag tog det på mitt ansvar att skaffa nytt. Så jag drog med mig Simon till ICA och kom hem med en hel bal toapapper. En väldigt liten bal men ändå. Det kändes en aningen löjligt att gå igenom Söder med en massa toapapper i handen. Kändes som att jag basunerade ut budskapet "här jävlar ska det skitas". Men vad gör det, så länge man är medveten om hur korkat det ser ut så går det bra för min del. Jag skäms för andra saker istället

En liten lögn

Eller jag ljög lite i föregående inlägg. LastFM är bra men registrerar inte mina äventyr på Myspace där jag funnit ännu mer bra pop från Göteborg. I likhet med CRB ger jag er Joel Alme. Minns första gången jag hörde denne man. Det var i Olivias säng när hennes klockradio hostade igång en morgon och då var det Joel i högtalaren. Lite kuriosa med, Joel spelar dessutom bas i Hästpojken ifall ni inte visste det heller, lyssna vetja

Stats

Kikar lite på min statistik från LastFM från föregående vecka. Snudd på skrämmande läsning men den får allt tala för sig själv. Det blev bara 363 Håkan Hellström-låtar, 363 är rätt mycket. Sen lyssnade jag på "We Are Prostitutes" tre gånger som god tvåa. Sannerligen nöjd med mina stats där. Bara för det kör jag lite mer Håkan, bara så.

Håller på och skriver om min krönika, det är inte det minsta kul. Dessutom börjar huvudet mitt hänga på sniskan. Botemedlet får bli lite kaffe på det. Sen ska jag laga någon trevlig maträtt med kyckling, jag gillar kyckling. Fåglar är till för att ätas eller kvittra, möjligen båda delarna. Övervakning är läskigt, scary shit...

Lost the track

Jag tappade mitt fokus någonstans för någon timme sedan. Borde fokusera på skolarbetet men det bar iväg någon annanstans. Ibland önskade jag att det vore enkelt att ha lägenhet i Sthlm...

Tillbaka då

Då verkar saker vara back on track här igen. Inte så mycket har hänt sen sist. Ny kurs i skolan med diverse nya bekymmer på dagordning. Gamla åtaganden som borde göras i skolan och lite sånt. I lördags var jag full och dum. Vin och ölhävning slutar sällan bra, denna gången fick stackars Frida lida för mina knäppa fyllepåhitt. Våren verkar har gjort en liten visit i Stockholm med. Idag är vädret underbart och i söndags var det nästan lika fint. Jag och Simon gick från Söder till Vasastan på en liten promenad, det var trevligt. Annars allt som vanligt, väntar tålmodigt på att Schulmans 1000 apor ska börja funka igen. Roligt att Killinggänget börjar blogga på sidan, dagen som Lokko började blogga trodde jag aldrig skulle komma men tänk så fel man kan ha. Nu ska jag diska lite och sen går jag vidare med lite skolarbete tror jag.


RSS 2.0